Demirtaş: '600 TV kanalı HDP'yi baraj altında bırakmak için çalışıyor'

İstanbul’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanının HDP’yi parlamento dışı tutmak için halkın parasıyla miting yaptığını ve tek derdinin HDP’yi baraj altında bırakmak olduğunu söyledi.

Demirtaş: '600 TV kanalı HDP'yi baraj altında bırakmak için çalışıyor'

İstanbul’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanının HDP’yi parlamento dışı tutmak için halkın parasıyla miting yaptığını ve tek derdinin HDP’yi baraj altında bırakmak olduğunu söyleyerek “Valiler, kaymakamlar, emniyet emrindeki 600 TV kanalı gece gündüz HDP’yi baraj altında bırakmak için çalışıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni (GERSOY-DER) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanının HDP’yi parlamento dışı tutmak için halkın parasıyla miting yaptığını ve tek derdinin HDP’yi baraj altında bırakmak olduğunu söyleyen Demirtaş, “Valiler, kaymakamlar, emniyet emrindeki 600 TV kanalı gece gündüz HDP’yi baraj altında bırakmak için çalışıyor” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Hepiniz bu ülkenin pırıl pırıl temiz ve yürekli insanlarısınız. Ve sizler eminim ki Türkiye’nin geleceğini de bu temiz yürekleriniz gibi 7 Haziran’da belirleyeceksiniz. HDP’nin barajı aşması durumunda Türkiye’nin rahat bir nefes alacaktın. Kendini diktatörlüğe hazırlayan bir anlayışı özgürlük çizgimizle frenlediğimiz için Türkiye rahat bir nefes alacak.

“AKP, HDP’yi baraj altında bırakmak için iftiralarla dolu bir seçim kampanyası yürütüyor. Onlar ‘ey halkımız HDP’yi baraj altına bırakın’ diyor. Ve bunu ileri demokrasi olarak anlatıyorlar. Biz diyoruz ki bu utançtır. Bizi parlamento dışı tutmak için halkın parasıyla miting yapıyor. Tek derdi HDP’yi baraj altında bırakmak.

“HDP’ye en çok saldıran kıymet değer görüyor”

“Valiler, kaymakamlar, emniyet emrindeki 600 TV kanalı gece gündüz HDP’yi baraj altında bırakmak için çalışıyor. Ama göreceksiniz hepsini 7 Haziran akşamı yenmiş olacağız. Hani o her seçim akşamı çıkar ya, sen bir daha balkon yüzü görmeyeceksin. Ve inşallah seçim akşamı sarayın balkonuna değil penceresine bile çıkamazsın.

““Başbakan 60 tane AKP etkinliği yapan cumhurbaşkanına bir şey söylemiyor. Kendisi bugüne kadar başkanlığı savunmuyor? Niye savunamıyorsun diye günlerdir soruyorum çıt yok. Çünkü başkanlık sistemini savunmak kendisini inkardır. Bunu halkın gözünden saklıyorlar.

“O yüzden HDP hakkında sallıyorlar, yalan söylüyorlar. Bir insan yalan söylüyorsa tehlikelidir. TV’ye çıkardığı elemanları ne kadar HDP’ye saldırırsa ona göre maaş alıyor. HDP’ye en çok saldıran kıymet değer görüyor. Dikkat ederseniz AKP’ye kim ne kadar eğilmişse, boyun eğmişse o kadar yükseliyorlar. Maalesef bazıları sizin hemşerileriniz. Ancak, HDP’de dik duran yükselir, diz çöken bizim utancımız olur.

“AKP’liler, TV’lere çıktığında elektriğinizi israf etmeyin kapatın televizyonlarınızı. Ama bir HDP’li çıktığı zaman işte o elektrik değer ona.

“Din ve diyanet tartışmasıyla halkı incitiyorlar”

“Din ve diyanet tartışmasının çok çirkin bir şekilde halkı da inciterek, yalana, iftiraya dayalı bir şekilde yürütülüyor. Ancak doğrunun yanlışın ne olduğunu halkımız görüyor. Samimiyet kimdedir, din üzerinden tüccarlık mantığıyla yürüyenler kimlerdir halkımız bunu görüyor.

“Biz yolumuza bakacağız. Çünkü insanlar HDP’de kurtuluşu görüyorlar. Biz de bu tarihi görevimizin farkında olarak bize güvenen insanlarımızı mahcup etmeyerek çabalamak zorundayız. Azadi Hareketi’nin samimi duruşuyla bize perspektif sunmaktadır. İyi ki varlar. Böylesi zorlu dönemlerde vicdan hareketleri tarihi rol biçtiler.

“Tam da Ebuzer gibi davranması gereken dönemlerde biz inanıyoruz ki Ebuzer’in tarihi görevini, Hz. Muhammed’in emanetini Allah’ın emirlerini doğru anlatan yüz binlerce insan var. Biz onlara güveniyoruz ve onların topluma yol göstereceklerine inanıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER