Bayık: HDP'nin sürpriz yapması Avrupa'daki oylarımıza bağlıdır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 7 Haziran seçimine ilişkin Avrupa’daki halkı sandıklara gidip oy vermeye ve 31 Mayıs’a kadar olağanüstü çalışmaya davet etti.

Bayık: HDP'nin sürpriz yapması Avrupa'daki oylarımıza bağlıdır
 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 7 Haziran seçimine ilişkin Avrupa’daki halkı sandıklara gidip oy veremeye ve 31 Mayıs’a kadar olağanüstü çalışmaya davet etti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, mücadelelerinin Avrupa’daki halkın desteğiyle ile bu günlere kadar geldiğini söyleyerek, bugün de Avrupa halkının HDP’ye oy vererek tarihi sorumluluklarını yerine getireceklerine inandığını belirtti. HDP’nin barajı aşarak sürpriz yapmasının Avrupa’daki oylara bağlı olduğunu söyleyen Bayık, “Eğer Avrupa’daki insanlarımız tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirir ise kesinlikle HDP büyük kazanacaktır” diye konuştu.

Bugün Türkiye cumhuriyeti ve siyasetinin tıkandığını kaydeden Bayık, bu tıkanmayı ancak HDP’nin aşabileceğini sözlerine ekledi. Bayık, HDP’nin yeni bir Türkiye’yi ve yeni bir yaşamı inşa edebileceğini ifade ederek, Avrupa’daki halkın bu konuda gerekli sorumlulukla yaklaşacağına inandığını söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Avrupa’daki halka 7 Haziran genel seçimleri için şöyle seslendi:

Avrupa’da yaşayan tüm halkımızı saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere 7 Haziran genel seçimleri için Avrupa’da oy verme işlemi başlamış durumda. Avrupa’da yaşayan tüm halkımız ve dostlarımız hiçbir gevşeme yaşamadan seçimler için çalışması gerekiyor. Unutmayalım ki her oy değerli ve anlamlıdır. Onun için her kesin mutlaka bu seçimleri kazanmak için HDP’ye oy vermesi gerekiyor. Savaştan, baskı ve zulümden dolayı Avrupa’ya göçen insanlarımızın bu gerçekliklerin derin bilincinde olarak HDP’ye oy vermesi gerekiyor. Ancak HDP’ye oy verirlerse tekrar ülkelerine dönebilir ve ülkelerinde özgürce kendi kimlikleri ile değerleri ile yaşayabilirler. Başka türlü el kapılarında yaşamak zordur ve bunu en iyi sizler bilirsiniz.

VERDİKLERİ EMEK ARTIK MEYVELERİNİ VERİYOR

Geçmişte Avrupa’daki Kürtler özgürlük mücadelesi ile bağını sürekli korudu. Sürekli maddi ve manevi desteğini de sundu. Bu destek ile Kürt özgürlük hareketi bugünlere kadar geldi. Bu mücadelede Avrupa’daki halkımızın desteği ve emeği gerçekten de çok büyüktür. Önder Apo sürekli bunu dile getirmiştir ve Avrupa’daki halkımıza şükranlarını iletmiştir. Halkımızın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da görev ve sorumluklarını yerine getireceğini biliyorum. Nasıl ki geçmişte mücadeleye destek oldular ve mücadelemiz onların desteği ile günümüze kadar geldi ise bu günde HDP’ye oy vererek sorumluluklarını yerine getireceklerdir. Çünkü verdikleri emek artık meyvelerini veriyor. Bu seçimlerde de bunu daha ileri bir düzeye taşırmak gerekecektir. Onun için Avrupa’daki Kürt halkının tarihi sorumluluklarını oy vererek yerine getirmeleri gerekiyor.

SADECE KENDİLERİNİN GİTMESİ YETERLİ DEĞİLDİR

Hiçbir Kürdün diğer partilere oy vermemesi gerekiyor. HDP dışındaki partiler sömürgeciliği esas alan partilerdir. Kürt halkı onurlu bir halktır ve onuruna saldırıyı kabul etmemiştir, bundan sonrada etmeyecektir. Onun için onuruna sahip çıkacaktır. Diğer hiçbir partiye tek bir Kürt oy veremeyecektir. Bütün Kürtler yaşadıkları yerde başka insanları da örgütleyerek etkileyerek sandık başına götürmelidir. Sadece kendilerinin gitmesi yeterli değildir. Mutlaka her Kürdün yanında başka birisini örgütleyerek oy vermeye götürmesi gerekiyor.

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLENEN HDP BÜYÜK KAZANACAKTIR

Avrupa’da yaşan Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, kadınların, gençlerin, diğer kültürlerden ve dinlerden insanların bu seçimlerde rollerini iyi oynamaları gerekiyor. Türkiye’deki sosyalist hareketlerin ki bunların Avrupa’da yoğun çalışmaları var onlarında her kesimi ve çevreyi harekete geçirmesi gerekiyor. 31 Mayıs’a kadar bütün bunların Avrupa’da sandıklara taşırılması gerekiyor. Mutlaka bu seçimlerin Avrupa’dan güçlü bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Unutmayalım ki, HDP’nin barajı aşarak sürpriz yapması Avrupa’daki oylarımıza bağlıdır. Eğer Avrupa’daki insanlarımız tarihi görev ve sorumluluklarını yerine getirir ise kesinlikle HDP büyük kazanacaktır.

HDP YENİ TÜRKİYE DEMEKTİR

HDP’nin kazanması demek, demokratik ulusun Türkiye’de oluşması demektir. Her kesin kendi kimliği ile değerleri ile özgürce örgütlendiği ve özgürce ifade etiği bir yaşam demektir. Savaşın son bulması, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve bütün sorunların demokratik yöntemler ile son bulması demektir. HDP’nin bütün Türkiye olduğunu bilelim. Bugün Türkiye cumhuriyeti ve siyaseti tıkanmıştır. Bu tıkanmayı ancak HDP aşabilir. HDP yeni bir Türkiye’yi ve yeni bir yaşamı inşa edebilir. Ben bu gerçeklik temelinde Avrupa’daki tüm halklarımızın gerekli tarihi sorumluluklarını yerine getireceğine olan inancımı bir daha belirtmek istiyorum. Her kesi oy veremeye ve 31 Mayısa kadar olağanüstü çalışmaya davet ediyorum. Bu temelde herkesi tekrardan selamlıyor ve selamlarımı saygılarımı belirtiyorum.   / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER