Demirtaş: AKP'siz bir Türkiye yürüyüşü başlatacağız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz ülkemizin geleceğine el koymak istiyorsak bu parti barajı aşmalıdır" diyerek, 7 Haziran'da AKP'siz bir Türkiye yürüyüşü başlatmak istediklerini vurguladı.

Demirtaş: AKP'siz bir Türkiye yürüyüşü başlatacağız
 HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Biz ülkemizin geleceğine el koymak istiyorsak bu parti barajı aşmalıdır" diyerek, 7 Haziran'da AKP'siz bir Türkiye yürüyüşü başlatmak istediklerini vurguladı. Demirtaş, sözlerini çarpıtarak siyasi malzeme haline getiren Davutoğlu'na tepki göstererek, "Çok şükür bizim müftü adayımız da var, sosyalist adayımız da var. Ama hırsız adayımız yok" dedi.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (İSMMMO) ziyaret etti. Ziyarete, HDP milletvekili adayları ile İl Eşbaşkanı Cesim Soylu da eşlik etti.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan, Demirtaş'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Ziyaretiniz bizim açımızdan bir onur ve diğer siyasi partilere de örnek olmasını istiyoruz. Biz her zaman savaşın değil barışın muhasebesini istedik. Özellikle barış sürecinde yarattığınız olumlu havanın devam etmesini diliyoruz" dedi. 

'YOLSUZLUĞUN EN ÖNEMLİ İLACI DENETLEME'

Arıkan, mesleki sorunlarından bahsederek, "Bizim en önemli sorunumuz vergi adaletinin olmamasıdır. Türkiye'de vergi adaleti yoktur. Özellikle biz yolsuzluğun en önemli ilacının denetlenme olduğunu söylüyoruz" dedi. Mesleklerinin en büyük sorunlarından birinin de demokratik meslek yasalarının olmadığını ifade eden Arıkan, "Yine muhasebe camiasının en temel sorunu bürokrasidir. Deyim yerindeyse evlerimize gidemediğimiz süreçler yaşanmakta. Çok ciddi bürokrasi söz konusu. Bunun nedeni meslek odalarının bakanlıkların vesayeti altında olmuş olmasıdır" dedi

DEMİRTAŞ: 7 HAZİRAN'DA İKİ ÇİZGİ YARIŞACAK

Demirtaş ise hükümetlerin en çok arzuladıkları düzenin STK'lerin olmadığı bir düzen olduğuna dikkat çekti.
Demirtaş, SMMMO yetkilerine yönelik, "Bizler eğer vergi adaletini vergiyi toplarken sağlayamazsak hiçbir sorunumuzu çözemeyiz. Ve sizler bu mekanizmanın tam merkezindesiniz" dedi.
Her meslek grubunun parlamentoda temsilcilerinin olması gerektiğini belirten Demirtaş, HDP'de 8 mali müşavir ve muhasebeci adayının olduğunu kaydetti.
Demirtaş, 7 Haziran'da iki çizginin yarışacağını, bunlardan birinin tek adamlığı temsil eden "diktatörlük" sistemi, diğerinin ise yerel yönetimleri güçlendirecek bir çizginin olduğunu ve bu çizginin başarıyla çıkacağını ifade etti. "Biz ülkemizin geleceğine el koymak istiyorsak bu parti barajı aşmalıdır" diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Biz büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Eğer bir gelecek yaratacaksak toplumsal mühendislikle değil, sokaktan bunu yapalım diyoruz. Biz ilkelerimizde uzlaşırız. Ancak bu mücadele geçmişimizi yok sayan kirli ittifaklara asla girmedik, girmeyiz. Uzlaşma olacaksa bizim ilkelerimizle uzlaşma olur. 7 Haziran'da AKP'siz bir Türkiye yürüyüşü başlatmak istiyoruz. AKP'ye mecbur olmadığımız Türkiye toplumu görecektir. Bizim artık bu iktidar anlayışından kurtulmamız lazım."

'ÇOK ŞÜKÜR HIRSIZ ADAYIMIZ YOK'

Demirtaş, "Müslümanlar Kabe'ye giderler hacı olmak için. Onun dışında hiçbir yerde onu yapamazsanız. İşçi açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir" şeklinde açıklamasının AKP tarafından çarpıtıldığına değinerek, "Bu ülkenin Başbakanı diyor ki, biz Kabe'ye şirk koşuyormuşuz. Bir kere Sayın Davutoğlu, benim inancımı sorgulama yetkisi sende değil. İkincisi, bu çarpıtmayla bir seçim kampanyasına yürüteceksen senin o yalan ustan bunu denedi ama başaramadı. Sözlerimi çarpıtarak din üzerinden siyaset yapıyorlar. Çok şükür bizim müftü adayımız da var, sosyalist adayımız da var. Ama hırsız adayımız yok. Sayın Davutoğlu, Başbakanmış gibi davranma. Küçük düşürme kendini. Başbakan olamadın olamayacaksın ve 8 Haziran'da da o koltuğu bir daha göremeyeceksin" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER