Demirtaş: 'Erdoğan servetini açıklasın'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis turu kapsamında Güroymak (Norşin) ilçesinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı servetini açıklamaya çağırdı.

Demirtaş: 'Erdoğan servetini açıklasın'
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis turu kapsamında Güroymak (Norşin) ilçesinde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı servetini açıklamaya çağırdı. Demirtaş, AKP’nin hırsızlığına karşı BDP’nin temiz siyasetinin Türkiye’ye hakim olacağını ifade ederek, “Ardahan’dan, Kars’tan Urfa’ya her yerde BDP’nin temiz anlayışı kazanacak. Biz gücümüzü halktan yana kullanacağız” dedi.


Seçim kampanyası çerçevesinde Bitlis turunu sürdüren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Güroymak’a bağlı Günkırı beldesinde halkla buluştu. Heyetin beldeye girişi coşkulu karşılamalara yol açtı.

BDP Günkırı belde belediye eş başkan adayları Ayetullah Sevgi ile Meral Yargı’nın halkı selamlamasının ardından söz alan Demirtaş 30 Mart’tan sonra Günkırı beldesinin gerçek sahiplerine kavuşacağını söyledi.  Demirtaş, “Burası 20 yıllık belde, ancak iş yapılmamış. Adaylarımız mazbatayı alıp göreve geldikten sonra yapacakları tek şey burayı nasıl güzelleştirmek üzerine çalışmak olacak. Buranın gerçek bir beldeye dönüşmesi lazım” dedi.

Belediyeyi kazandıktan sonra herkese eşit hizmet götürecekleri sözünü veren Demirtaş, “Kazandığımız yeni belediyeler, bir yıl içerisinde bütün sorunları çözüyor. Hırsız olmadıkları için bu halka hizmet yapıyorlar. Biz sadece koltuk kazanmak için değil halkın birliği için çabalıyoruz. Biz kardeşçe nasıl birbirimizi severek bir yönetim oluştururuz derdindeyiz” şeklinde konuştu.

BDP'liler daha sonra konvoy halinde Güroymak ilçesine geçti. İlçe girişinde BDP’yi karşılayan binlerce kişi, konvoya eşlik ederek ilçe seçim bürosuna yürürken, ilçe meydanında biraraya gelen binlerce kişi, PKK ve KCK bayrakları açtı.

Çatılara çıkan ilçe sakinleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini açtı. Saygı duruşunun ardından BDP Güroymak belediye eş başkan adayları Mehmet Emin Özkan ve Nazime Arvas ile BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu halkı selamladı.  

NORŞİN'DE DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ

Güroymak halkının gösterdiği desteğin BDP için onur olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Demirtaş, “Yerel seçimler arifesinde Norşin’de belediye eş başkan adaylarımızın gönül birliği ile bir kez daha güçlü çıkacağız. Bizler halkın huzuruna çıktığımızda çok şükür başımız dik, alnımız açık çıkıyoruz” diye konuştu.

BDP’nin Türkiye’ye kaliteli siyaset getirdiğini söyleyen Demirtaş, şunları ekledi: “BDP’nin Türkiye siyasetine kalite, temiz siyaset getirdiğini herkes biliyor. BDP dışında kim elini belediye atmışsa aklına hırsızlık geldi".

Demirtaş, İslamiyet adına yola çıkanların referansının hırsızlık olduğunun altını çizerken,  “AKP Türkiye’nin yüzde 50’sinden güç aldı. Türkiye’de barış, kardeşlik, inşa edilsin, özgürlükler olsun diye yüzde 50 destek verdi, ama aldıkları desteği götürüp kendi çıkarları için kullandılar. Norşin halkının sandığa giderken bunu iyi sorgulaması lazım” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN KENDİ SERVETİNİ ÇIKLAMALI

Başbakan’ın kendi servetini açıklamasını isteyen Demirtaş, “Birileri bavullarla para doldurmamışsa, Başbakan çıkıp bu paralar bize ait değil desin. Ayakkabı kutuları ile ilgili bir alakamız yok desin, o çelik kasalar benim bakanlarımın evinden çıkmadı desin. Başbakan çıkıp servetini açıklasın. Bunu yapamıyor montajdır diyor, komplodur diyor” ifadelerini kullandı.

AKP'LİLERİN EN FAKİRİNİN SERVETİ NORŞİN'DEN FAZLA

Demirtaş, AKP’lilerin sahip olduğu servete ilişkin de konuşurken şunları söyledi. “İnsanın yüzlerce yazlığı, yüzlerce evi olur mu, insanın aç kalmayacak kadar parası olur, fakat bunların biriktirdiği servet Arap şeyhlerinde yok. Petrol krallarının bu kadar serveti yok. En fakirini getirseniz, serveti, bütün Norşin’inkinden daha fazla. Bu nasıl Müslümanlıktır."

AKP’nin hırsızlığı helalleştirmek için hocalardan fetva aldığını dile getiren Demirtaş, “Gitmişler hocalarından fetva almışlar. Hocalara ‘Sen bu faizlerle ilgili fetva ver helal et’ diyorlar. Hırsızlığın helali olur mu? Ne onun adı fetva olur, ne onun adı hoca olur, ne onun adı Başbakan olur. Bunun tek bir adı var o da hırsız oldukları” diye konuştu.

ARDAHAN'DAN KARS'A TEMİZ ANLAYIŞ KAZANACAK

30 Mart yerel seçimlerinden BDP’nin Ardahan’dan Urfa’ya büyük bir zaferle çıkacağına vurgu yapan Demirtaş, “Ardahan’dan, Kars’tan Urfa’ya her yerde BDP’nin temiz anlayışı kazanacak. Biz gücümüzü halktan yana kullanacağız. Gücümüzü bugüne kadar hizmet için adalet için kullandık” diye belirtti. Demirtaş, BDP’nin Bitlis’te de büyük zaferle çıkacağını söyleyerek, “Bitlis’te BDP’li belediye olmayan tek bir belediye kalmayacak” diye kaydetti.

Güroymak’ta uyuşturucunun bilinçli olarak yayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Demirtaş, “Norşin’de uyuşturucuyu yaymaya çalışan alçakları, şerefsizleri defedin. Çünkü burada gençleri bu şekilde teslim almaya çalışacaklar. STK’lerin desteği ile burada eğitimler geliştireceğiz, yolusuzluğa asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse asla ama asla bu yürüyüşü engelleyemeyecek” dedi.

Konuşmanın ardından Tatvan’da düzenlenecek miting için konvoy halinde yola çıkıldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER