Van bölgesinde BDP'li adaylara ilgi büyüyor

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak yerel seçimlere yönelik BDP’nin Van bölgesi adayları çalışmalarını sürdürürken, gittikleri yerlerde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyorlar.

Van bölgesinde BDP'li adaylara ilgi büyüyor
Önümüzdeki Pazar günü yapılacak yerel seçimlere yönelik BDP’nin Van bölgesi adayları çalışmalarını sürdürürken, gittikleri yerlerde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyorlar. Eşbaşkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında mahalle, köy ve evlerin yanı sıra kamu kurumlarını da ziyaret ediyor.


ERCİŞ: Van’ın Erciş ilçesinde  BDP’ye yeni katılımlar oldu. Badoyi ailesi ve Erciş Gençliği ellerinde çiçekler ve dev katılım pankartlarıyla Çelebibağı seçim bürosundan merkez seçim bürosuna “Biji serok Apo”, “Be serok jiyan nabe” sloganları atarak yürüdü. Katılım töreninde konuşan eş başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan,  “ Evinize hoş geldiniz. Seçimden önce ya da sonra kapımız herkese açıktır” dedi.

Katılımların ardından Eş Başkan adayı Diba Keskin, Çelebibağı ve Yeşilova(Suli)’da düzenlenen kadın toplantılarına katıldı. Keskin seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek kadınların desteğinin önemine vurgu yaptı. Keskin ve Çağan daha sonra Erciş Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Perihan Göktürk ve Hastane birimlerini ziyaret ederek Erciş’teki hastane ve sağlık kurumları hakkında bilgi aldı.

EDREMİT: BDP Edremit Belediye Eşbaşkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen kadın toplantısına katılarak mahallede yaşayan kadınların sorunlarını dinledi ve yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Eşbaşkan adayı Sevil Rojbin Çetin, 30 Mart seçimlerinde kendine “yurtseverim” diyen herkesin sandık başına giderek oy kullanması ve iradesine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Eşbaşkan adayları kadın toplantısında sonra ayrı ayrı mahallelerde hasta ziyaretleri çat kapı ev gezileri yaparak Edremitlilerle bir araya geldi. Süphan Mahallesi’nde düzenlen toplantıda konuşan eş başkan adayı Abdulkerim Sayan, BDP’li belediyelerin sergilediği başarıların Türkiye’deki tüm belediyeler tarafından örnek alındığını söyledi.

TUŞBA: BDP Tuşba Belediye Eşbaşkan adayları Hadice Günel ve Öner Yiğit de,  seçim çalışmaları kapsamında düzenledikleri ev ziyaretlerine devam ediyor. Günel ve Yiğit seçim çalışmaları kapsamında ilçenin Abdurrahman Gazi Mahallesi ve Kampus Yolu üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Öner Yiğit, AKP’li adayların Van halkını ayrıştırmaya çalıştığını ve bunun üzerinden seçim propagandası yürüttüğünü kaydederek, “Bu ayrıştırıcı politikalara tüm halkımız, Van’da yaşayan herkes sandıkta cevap verecektir” dedi.

VAN: Öte yandan BDP Gençlik Meclisi tarafından Rojava ile dayanışma amacıyla gençlik etkinliği düzenlendi. Van’da bir düğün salonunda yapılan etkinliğe yüzlerce gencin yanı sıra DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser katıldı.  Etkinlikte ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, “Bugün buradan 7’den 70 tüm Kürtler olarak Rojava’da özgürleşen halkımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Onların özgürlüğe olan sevdası ve kararlılığı tüm dünya halkları için örnektir. Bizde buradan Van’dan en samimi duygularımızla Rojava halkının özgürlüğünü bir kez daha selamlıyoruz” dedi.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer,  gençleri bu son bir hafta içerisinde seçim çalışmalarına seferberlik ruhu ile katılmaya çağırdı. Üçer, son yıllarda gençler üzerinden uygulanan politikalara değinirken, sistemin bir taraftan gençleri kendi tuzağına çektiğini, diğer taraftan ise kendi çocuklarının geleceği için ayakkabı kutularına para yatırdığını belirtti. Üçer, “İşte biz bu barbar sisteme artık dur diyeceğiz. Onların gençlerimiz üzerinden uygulanan bu politikalarını bertaraf edeceğiz. Yine biliyorsunuz seçimlere 4 gün kaldı. Bu 4 günde yemeden, içmeden çalışacağız. Van’da büyük bir zafer elde edeceğiz. Çünkü bu seçimler sadece seçim değildir. Bu seçimler önder Apo’nun özgürlüğünün seçimidir. Bu seçimler Kürdistan’ın özgürlüğünün seçimdir” şeklinde konuştu.

Etkinlikte son olarak BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini, yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Hedeflerinin mevcut belediye sayılarını iki katına çıkarmak olduğunu belirten İtah, “Bu seçimlerden zaferle çıkarsak, bilin ki o gün önder Apo’nun özgürlüğü çok yakındır. Biz Van’da seferberlik ilan ettik. Bu seferberlik özgürlüğün seferberliğidir. Bu son 4 günde gitmedik, gezmedik yer bırakmayacağız. Van’da 31 Mart’ta Van Kalesi eteklerinde bu defa özgürlüğü ve zaferi kutlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından BDP Genç Kadın Meclisi kuruşunu ilan etti. Etkinlik Van NÇM Şehit Zilan Kadın Korosu ve sanatçı Nuarin tarafından verilen müzik dinletisi ile sona erdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER