Demirtaş ile Yüksekdağ Hatay'da halkla buluştu

Halkların ve Demokratik Değişimin Adayı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında halkla buluştu.

Demirtaş ile Yüksekdağ Hatay'da halkla buluştu
Halkların ve Demokratik Değişimin Adayı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında halkla buluştu.


AKP'li bakanların taşıdığı 700 bin dolarlık saatleri hatırlatan Demirtaş, "Saatlerinin bir zembereği, saatin kendisini demiyorum, zembereği bir işçinin yıllık kazancından fazla. 7 sülalemiz çalışsa alamaz" dedi. Tekçi ve milliyetçi anlayışın değişmesi gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Bu ülke hepimizin ortak vatanıdır" diye konuştu:

Reyhanlı katliamı sırasında Erdoğan'ın yaptığı "Benim Sünni kardeşlerime saldırıldı" sözlerinin mezhepçilik anlamına geldiğini belirten Demirtaş, "Kendi içinde rengarenk bir ulusuz biz. Tek olamayız, birlik olabiliriz. Birliğin içinde çokluk. Nar gibiyiz" dedi.

IŞİD'in bölgedeki saldırılarını hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu: 

"Herkes bilmeli ki, IŞİD'i destekleyen AKP bilmeli ki, Suriye halklarının yanındayız. Son nefesimize kadar! Kimse sanmasın ki barbarlık Suriye'de egemen olacak! IŞİD neden ilerleyemiyor, çünkü orada halklar birlikte. Halklar yan yana direnmeye devam edecek. IŞİD barbarlığı defolup gidecek Suriye'den."

Demirtaş, TRT Genel Müdürü'ne de seslendi, "O kurumu kendi malın gibi yönetemezsin" dedi. Demirtaş, "Beni tehdit eden TRT genel müdürü, sen Tayyip Erdoğan'dan korkma, Hakk'ın ve halkların gazabından kork. Korkmakta haklısın çünkü biz bu TRT anlayışını değiştireceğiz."

GEZİ DİRENİŞİNDE YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI 

Halkların ve Demokratik Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş, Haziran ayaklanması sırasında öldürülen Antakyalı direnişçiler Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'i andı.

HDP'liler, toplantının ardından mitinge katılmak üzere Mersin'e doğru yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER