Demirtaş: 'PKK'ye silah bıraktıracak olan HDP'dir, AKP değil'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “AKP bize güven vermiyor. AKP’nin bu ülkeye özgürlük getirecek diye zerre kadar inancım yok. İç Güvenlik Paketi’nde göreceğiz. PKK’ye silahı AKP değil HDP bıraktırır” dedi.

Demirtaş: 'PKK'ye silah bıraktıracak olan HDP'dir, AKP değil'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Batman İl Kongresi’ne katılarak bir açıklama yaptı. Demirtaş burada, “Biz Sayın Öcalan’ın bu mesajında samimi olduğunu biliyoruz. KCK’nin de üzerine düşeni yapacağına eminiz. Ancak AKP bize güven vermiyor. AKP’nin bu ülkeye özgürlük getirecek diye zerre kadar inancım yok. Özellikle ‘İç Güvenlik Paketi’nde göreceğiz. Şunu bilelim ki AKP kazanırsa barış hayal olur, HDP kazanırsa barış gerçek olur. PKK’ye silah bıraktıracak olanlar HDP’dir AKP değildir”dedi.

Batman İl Örgütü kongresinde 14 farklı dilde selamlama pankartı asıldı.

Ayrıca tek liste ile gidilen seçimde, HDP Batman İl Eşbaşkanlığı’na Bahri Karaağaç ve Rojda Sürücü seçildi.

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş konuşmasına, Kobani’de yaşamını yitiren YPJ’li Mizgin Onar’ı, Yaşar Kemal’i ve ölüm yıl dönümü olan Mele Mustafa Barzani’yi anarak başladı.

HDP’den milletvekili olacaklar

Demirtaş, “Zor bir isyan ve zor bir görev üstlenecekler. Bütün Kürdistan ve Türkiye’de halklarının gözü HDP’de. Bütün halkların özgürlük umudu HDP’de. Herkes biliyor ki, bu halkın zorbalık ve zulüm karşısında korkusu yoktur. Bu halk korkmadı ve korkmayacak.

Herkes biliyor ki HDP bütün ezilen halkların mücadelesini sürdürüyor. HDP, insan olan herkesin mücadelesini hakkını savunuyor. İşçinin emekçinin yanındadır. Bundan sonrada bu grevde mahcup olmamak için daha fazla çalışmak zorundayız.

HDP’yi her yerde büyütmek için, umudun ve çözümün gerçek partisi yapmak için çalışmalıyız. Her yerde HDP bayrağını dalgalandırmalıyız. Çalışırsak Batman’ın bütün vekilliklerini HDP’ye kazandırabiliriz” diye konuştu.

Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bazı partilerde, leş kargaları gibi sıraya girmişler. HDP barajı aşamazsa Meclis’e gireriz diye. Onlar aç kurt olabilirler ama bizlerde onurlu Kürtleriz. Burada 1. sıradaki adayları bile milletvekili olamayacak. Bizim Batman’da karşıtımız yok sloganıyla her mahalle ve köyde çalışma yürüteceğiz. Bizler Batman’da birliği sağlarsak işte o zaman zafere ulaşırız. İşte o zaman leş kargaları çöplükten beslenmeye devam edecek.”

‘HDP’yi bazı gruplarla karşı karşıya getirmek istiyorlar’

“HDP bu topraklarda kendisi dışında hiç kimseye siyaset yapma fırsatı vermiyor’ diyorlar. Bugüne kadar kim baskılara maruz kaldı? Siz mi yürüyüş yaparken copa maruz kaldınız, bayrağınızı partinize astığınız için yargılandınız? Biz bunu yaşadık. Şimdi çıkmış iktidar partisi de içerisinde var, ‘HDP bize siyaset yapmaya izni vermiyor’ diyor. Siz kendi siyasi arkadaşlarınıza bile siyaset yapma imkanı vermediniz. Burada siyaset yapmak isteyen herkese engel olmak istediniz İktidar partisi, bizimle birlikte çalışmak isteyen kesimleri tehdit ettiklerini biliyoruz. Bunun öncülüğünü yapan danışmanların isimlerini biliyoruz. HDP’yi barajın altında bırakmak istiyorlar. Hükümet sözcüsü bunu tertip ediyor. Bu çakal sürüsü her yerde provokasyon yapmak istiyor. Bu provokasyonlar karşı lütfen dikkatli olun. Sizden rica ediyorum. Çakal sürüleri, HDP’yi bazı gruplarla karşı karşıya getirmek istiyor. Buna karşı dikkatli olalım.”

‘AKP’yi devireceğiz’

“Sabırlı ama coşkulu bir seçim çalışması yürüteceğiz. Biz AKP’yi devireceğiz. Ondan kaynaklı provokasyonlara karşı dikkatli olun. Biz bunların geçmişte neler yaptıklarını biliyoruz. Serap Eser adlı genç kadını otobüste diri diri yaktılar. Molotofa karşı şimdi ‘güvenlik’ paketi çıkarmalıyız diyorlar. Bunu seçim döneminde de yapmak isteyecekler Bingöl’de de 4 kişiyi infaz ettiler. Savcı infaz ile polislerin ölümünün arasında ilişki olmadığını söyledi. O polisleri de AKP vurdu.”

‘AKP’ye zerre kadar inancım yok’

“Dün İmralı Heyeti ile hükümeti ortak bir açıklama yaparak, bir kez daha yeni bir umut dönemine geçtiğimizi belirteyim. Önemli bir adımdır. Çağrının iki önemli yanı var. Bir AKP’nin bundan sonra üzerine düşeni yapması, ikincisi KCK’nin silahsızlanma çağrısı yapılması. Biz Sayın Öcalan’ın bu mesajında samimi olduğunu biliyoruz. KCK’nin de üzerine düşeni yapacağına eminiz. Ancak AKP bize güven vermiyor. 13 yıllık pratikleri bunu gözler önüne seriyor. Heyetimizden ‘AKP’ye güveniyoruz’ şeklinde bir açıklama yok. Ancak buna rağmen ben ve heyetin yaptığı açıklamalar zıtmış gibi veriliyor. Erdoğan çıkmış AKP’nin başkanlığını yapıyor. AKP’nin bu ülkeye özgürlük getirecek diye zerre kadar inancım yok. Heyetimiz AKP’ye güven atfeden bir açıklama yapmamıştır. Özellikle ‘İç güvenlik paketi’nde göreceğiz. Bunu düzeltecekler mi? Bu paket, AHİM ve insan haklarına zıt olan bir paketi kabul edemeyiz. Buradan çağrımızdır hükümete, bu paketi durdurun, hükümet ve gruplar bir araya gelsin, yeniden tartışsınlar. Aksi takdirde biz mücadelemizi daha arttıracağız. Asla bu katliam yasasını kabul etmeyeceğiz.”

‘Yerel yönetimleri güçlendirilmesine ihtiyaç var’

“Sayın Cumhurbaşkanı, bizden seçim öncesi AKP propagandası yapmamızı bekliyorsanız avucunuzu yalarsanız. Bizim amacımız sizin iktidarınızı yerle bir edeceğiz. Bizim HDP olarak en önemli görevimiz, Türkiye halklarının umudu haline geldiğiniz AKP hükümetinin toplum üstündeki baskı ve zulmüne son vermektir. Biz barajı aşacağız ve AKP’nin tek başına iktidar olmasına engel olacağız. Biz Başkanlık sistemine destek vermeyeceğiz. Türkiye’nin başkanlık sistemine değil, yerel yönetimleri güçlendirilmesine ihtiyacı var.”

‘PKK’ye silahı AKP değil HDP bıraktırır’

“Bizim mutabakata ve ortak açıklamaya itirazımız yok. Bizden istedikleri, AKP çözüm sürecini seçim kampanyasına çevirmek. Havuz medyası ve AKP, bizden rahatsızlar. Kimse bizim kırmızı noktamıza basmasın. Çözüm sürecinin başarısı için elimizden ne gelirse yaparız. Ama AKP ikiyüzlüdür. Eğer AKP ve hükümeti seçimler öncesi demokratikleşme paketleri Meclis’e getirirse her şekilde destek veririz. Biz HDP olarak AKP’den daha çok süreç konusunda samimiyet gösterdik diye süreç bu aşamaya geldi. HDP’nin sürece karşı olduğu şeklinde göstermek ihanettir. Batman, savaşın ve çatışmanın en büyük acısını yaşadı. Buna rağmen barış sürecine sahip çıktınız. Şunu bilelim ki AKP kazanırsa barış hayal olur, HDP kazanırsa barış gerçek olur. PKK’ye silah bıraktıracak olanlar HDP’dir AKP değildir.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER