Demirtaş Pülümür ve Nazimiye'de

Dersim mitinginin ardından Pülümür ve Nazimiye'ye geçen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her iki ilçenin hizmetten yoksun olduğuna işaret ederek, hizmet ve şeffaf belediyecilik için BDP'ye oy verilmesi çağrısında bulundu.

Demirtaş Pülümür ve Nazimiye'de
Dersim mitinginin ardından Pülümür ve Nazimiye'ye geçen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her iki ilçenin hizmetten yoksun olduğuna işaret ederek, hizmet ve şeffaf belediyecilik için BDP'ye oy verilmesi çağrısında bulundu. 


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dersim mitinginin ardından aralarında Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in de bulunduğu kalabalık bir heyet ile birlikte Pülümür ilçesine geçti. Onlarca araç eşliğinde yola çıkan Demirtaş ve beraberindekiler yaklaşık bir saat süren yolculuk boyunca birçok yerde yurttaşlar tarafından zafer işaretleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları ile karşılandı. Her kilometrede konvoydaki araç sayısında artış olduğu gözlendi. Demirtaş ve beraberindekileri taşıyan konvoy ilçe merkezinde bulunan Cemal Süreyya Caddesi'nde sona erdi. PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile PKK bayraklarını açan yurttaşlar sık sık ""PKK halktır halk burada", "Biji Serok Apo" sloganlarını attı. İlçe eş belediye başkan tanıtımının ardından yurttaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Demirtaş, yerel yönetimlerde BDP'ye ihtiyaç duyulması halinde BDP'nin her türlü desteğini Pülümür'e gücü yettiğince verebileceğini söyledi. İlçenin sahip olduğu eksik hizmetlere dikkat çekerek, "Burada hizmet yürütmek kolay bir şey değil" diyen Demirtaş, "Burada siyaset üretebilmek, yaşayabilmek, nefes alabilmek, dimdik ayakta durabilmek kolay bir şey değildir. O yüzden burada hizmet yapmış her kim olursa olsun hepsine teşekkür ediyorum. Bizim tek isteğimiz halka hizmettir Eğer BDP'li bir parti burada daha iyi hizmet eder diyorsanız desteğinizi bizden yana koyacaksanız bizde elimizdeki bütün olanakları sizin için seferber ederiz. Eğer bizden yana olmasa da yine desteğimizi sizden esirgemeyiz" diye kaydetti.

Konuşmasının ardından Demirtaş seçim otobüsünden aşağı inerek yurttaşlar ile fotoğraf çektirdi. Yoğun ilgi karşısında zor anlar yaşayan Demirtaş, yurttaşlar ile vedalaştıktan sonra Nazmiye mitingine katılmak üzere yola çıktı. Nazimiye'ye de Demirtaş onlarca araçlık konvoy ile geçti. Geç saatlere rağmen çok sayıda yurttaş Nazimiye Meydanı'nda bir araya geldi. Demirtaş ve beraberindekiler Nazimiye ilçe başkanı Melek Dolaz ile Nazimiye Belediye Eş Başkan adayları Selvi Güneri Güngörmüş ile Yusuf Çınar tarafından karşılandı. BDP'nin sarı, kırmızı ve yeşil flamaları ile süslenen meydanda yurttaşlara hitaben konuşan Demirtaş, saatin geç olması ve havanın da soğuk olmasına rağmen yurttaşların ısrarlı bekleyişinin kendileri için en önemli mesaj olduğunu ifade etti. Nazimiye'nin yeni bir partiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Demirtaş, "Her yerde olduğu gibi burası da Ankara'nın gözünden ve gönlünden uzak kalmak istemiyor. Bir birimize yakın olalım, gönlümüz bir birine yakın olsun çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yok, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yok. Biz istiyoruz ki BDP'nin yerel yönetimlerdeki deneyimi BDP'li belediyelerin kendi arasındaki dayanışması gücü burada da hizmete dönüşsün. Bakın yıllardır ana muhalefet partisi burada belediyecilik yapıyor. Gönül isterdi ki layıkı ile hizmet sunulabilseydi. Yani CHP'nin bu kadar partisi var. Kendi aralarında bir dayanışma gösterseler buradaki belediyeye bir katkı sunsalar en azından buradaki sorunları çözme konusunda mesafe kat edilir. Ama bu dayanışma anlayışı yok. Yani burada bir CHP'li belediye var, CHP'nin bundan haberi yok. Biz bu anlayışı kırmak istiyoruz. Biz buranın halkının her türlü hizmete layık olduğunu pratikte ve politikada uygulamada göstermek istiyoruz. Ve buralarda onurlu insanların yaşadığını bütün dünyaya hissettirmek istiyoruz. Buralardan göç olmasın. Çocuklarımız ve torunlarımız doğduğu topraklarda büyüsün, tarihini, kültürünü dilini inancını unutmasın. Burayı insansızlaştırmaya çalışanlara, burayı boşaltmaya çalışanlara karşı ısrarla biz burada kendi topraklarımızda, vatanımızda yaşamanın formüllerini arayacağız. İşte bunun tek yolu BDP'li belediyelerdir, başka hiç bir formül halkımızın bu kadar zorlu koşullardan çıkması için mümkün görünmüyor. Gerçektene de eğer başka partilerin politikaları bu halkın bütün duygu ve sorunlarına hitap ediyor olsaydı hepimiz o partide buluşurduk. Ama şuan BDP dışında Türkiye'de hiç bir siyasi hareket hiç bir soruna gerçekçi yaklaşmıyor, hiç bir çözümü de kalıcı ve gerçekçi olarak sunma gücü yoktur" diye konuştu. 

"15 yıllık belediyecilik pratiğimizde koltuk makam sevdamız olmadı" diyen Demirtaş şunları kaydetti: "Hiç bir belediye başkanımız asla görev yaptığı dönemde yakınlarına menfaat sunmak ile suçlanmadı. Kendisi rüşvet ile hırsızlık ile suçlanmadı. Çünkü büyük bir değerler hareketi, büyük bir bedeller hareketi üzerine inşa edilmiş bir partinin belediye başkanları da o halka layık olmak için çalışmaktan başka bir şey yapamazlar. İşte Dersim belediyesi bunun örneğidir. Bu kadar kıt olanaklara rağmen Dersim'deki belediyelerin başarısı ortadadır. Bunun en büyük nedeni bu inançtır, kararlılıktır. Çünkü bizim belediyelerimiz ihtiyaç dahilinde bir birine dayanışma gösteriyorlar, bir birini yanlız bırakmıyorlar. Sorunlarımızı böyle çözüyor. Yoksa AKP'nin Tayibin lütfu ile hiç bir sorunu çözemezsiniz. Tayip'ten medet umarak bu günlere gelmedik. Belediyelerimiz başarısını ortaya koyduysa işte AKP'ye rağmen özgücü ile bunu yaptı. AKP'li belediyelere bizim belediyelerimize gönderilen imkanların yeri geldi on katı 20 katı imkan sundular, ama başarısız oldular. Çünkü süzgeç gibiydiler, süzgeç... Üstten doldur alttan akıyor. Hırsız hepsi. Çalmaktan başka işleri güçleri yoktur." / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER