Demirtaş: 'TBMM Başkan adayımız Dengir Mir Mehmet Fırat'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısında, TBMM Başkan adayının, milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat olmasına karar verdiklerini açıkladı.

Demirtaş: 'TBMM Başkan adayımız Dengir Mir Mehmet Fırat'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısından sonra parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, koalisyon tartışmalarına ilişkin konuşarak ilkelerin tartışılmasını belirterek, “Şu parti bu parti demeden, ilkeleri hayata geçirecek bir seçenek ortaya çıkarılmalıdır. Koalisyon yaklaşımları konusunda katı tutumlarımız yok ama ilkelerimizden esnemeyi kimse bizden beklememelidir” dedi.

'Ciddiye almıyoruz'

Demirtaş, MHP’nin “Sayın Öcalan diyen bir parti ile nasıl bir araya gelelim” sözlerinin hatırlatılması üzerine de, “Arkadaşlar çok da ciddiye almıyorum. Halktan yüzde 13 oranında oy almış bir partiyiz. Bu tür saygısızca yaklaşımları halka yönelik saygısızlık sayıyoruz. Eşit milletvekili sayısına sahibiz. Çok ciddiye almıyoruz” diye konuştu.

‘Erken seçimden çekinmiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın herhangi bir koalisyon seçeneğinin ortaya çıkmaması durumunda, “O zaman bu işi halk çözer” sözlerinin sorulması üzerine de Demirtaş, “Çözer tabii ki bunu ortaya koymak yeni bir şey söylemek anlamına gelmiyor” dedi.

Demirtaş, erken seçiminden çekinmediklerini belirterek, “Ancak bu halk tercihini ortaya koydu, henüz yemin bile edilmedi. Parlamento toplanmadan erken seçimden bahsetmek yanlış olur. Gerçekten hiç bir seçenek alternatif oluşturamıyorsa, seçime hazırız” dedi. Demirtaş, “Bize destek versinler biz ülkeyi yönetmeye hazırız” sözlerini yenileyerek, “Bizim ilkelerimiz halk düşmanı demokrasi düşmanı değildir. En yüksek standartlarda demokrasi ilkeleridir. Ama olmuyorsa, seçimden korkmaya panik yapmaya gerek yok” dedi.

Demirtaş, HDP’nin grup toplantısında HDP’nin Meclis başkanı adayının da Dengir Mir Mehmet Fırat olarak belirlendiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER