Demokratik Güç Birliği: '7 Haziran'da oylarımız HDP'ye'

Demokratik Güç Birliği – Hollanda, 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde “Oylarımız HDP’ye” açıklaması yaptı.

Demokratik Güç Birliği: '7 Haziran'da oylarımız HDP'ye'
Demokratik Güç Birliği – Hollanda, 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde “Oylarımız HDP’ye” açıklaması yaptı.


Demoratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu (HAK DER), Hollanda Kürt Federasyonu (FED-KOM), Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK-Hollanda), Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTİF), Vardiya Enternasyonal Kültür Sanat Vakfı’nın (VEKSAV) oluşturduğu Demokratik Güç Birliği-Hollanda, 7 Haziran 2015 seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerin, içinden geçlien süreç göz önünde tutulursa, bugüne kadar yapılmış bütün seçimlerden daha fazla önem arzettiğini belirtti.

13 yıldır iş başında olan AKP hükümetinin, ırkçı, tekçi, inkarcı, cinsiyetçi, gerici zihniyetini son zamanlarda daha da pekiştirerek memleketi cehenneme çevirdiğini belirten Demokratik Güç Birliği  - Hollanda, “Kendilerinden olmayan herkese ve herşeye düşman bu zihniyet demokrasi mücadelesinin önünü tıkayan en büyük engeldir. Başkanlık hayalleriyle yanıp tutuşan Erdoğan ve onun kumanda ettiği AKP hükümeti, diktatötlük sistemini pekiştirmek için en küçük toplumsal muhalefeti bile şiddetle bastırmanın zeminini faşizan iç güvenlik yasasıyla hazırlama gayretinde. AKP’nin cinsiyetçi politikaları sonucu kadın cinayetleri önüne geçilemez bir hal almıştır. AKP’nin doğa düşmanlığı, memleketin topraklarını sermaye patronlarına peşkeş çekmiş, dereler, ormanlar katledilmiştir” dedi.

AKP’nin inkarcı zihniyetinin Kürt halkını yok saydığı, ‘Kürt sorunu yok’ diyecek kadar ileri gittiği de vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “Kürt Özgülük Haraketi'nin ‘Kürt sorununun demokratik cözümü ve barış’ talebi şiddetle yanıt bulmuştur. AKP’nin tekçi zihniyeti milyonlarca Aleviyi ya görmemiş ya da Alevi inancına saygı duymamıştır. Alevi inancını sünnileştirme şiileştirme çabalarından vaz geçmemiştir.

AKP’nin farklı seslere, renklere, inançlara, cinsiyetlere karşı gösterdiği tahamülsüzlük artık kimse için sır değildir. AKP halklarımızın arasına ısrarla düşmanlık tohumları ekmekte ve tam bir iç savaş politikası gütmektedir. 2013 Haziran ayaklanmasında bu politika net bir şekilde emekçi milyonlar tarafından görülmüştür.

Nedeni ne olursa olsun milyonlarca göçmen kendi topraklarından, sevdiklerinden uzak daha iyi bir yaşam standartı için Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşamak zorunda kalmıştır. Milyonlarca göçmenin göçmenlikten kaynaklı sorunlarına çözüm aramayan AKP ve diğer partiler seçim zamanı ikiyüzlüce oy istemekteler. Oysa HDP bileşenleri göçmenlerin, gelişmekte olan ırkçı, faşist harekete karşı mücadeleden, eşit sosyal, siyasal hak mücadelesine kadar Avrupa’da faaliyet yürütüp göçmenlerin sesi olmaya çaba harcamıştır. Sizlerin hiç bir sorunuyla gerçek manada ilgilenmeyen bu partilere oy vermeyin.”

“Daha yaşanılır, daha demokratik bir yarın için oylarınızı barıştan, kardeşlikten, doğadan, insandan yana olan HDP’ye verin. 13 yıldır süren tek parti eğemenligini sürdüren AKP iktidarını ortada kaldırmanin tek yolu HDP’ye deştek çıkmaktır” denilen açıklamada, 12 Eylül 1980 darbesinin gerici, faşist bir engel olarak halkların karşısına diktiği anti demokratik seçim barajını yıkma ve HDP’de birleşme çağrısında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER