HDP Hakkari adayları Şemdinli'de seçim bürosunu açtı

HDP'nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, büro açılışı için geldikleri Şemdinli ilçesinde coşkulu bir şekilde karşılandılar.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için HDP tarafından Hakkari'de aday gösterilen Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan seçim bürosu açılışı için Şemdinli ilçeine geldi.

Adaylar, İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bermêş Çeşmesi'nde partililer arafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Uzun bir araç konvoyu ile ilçeye giren HDP’li adaylar ilk olarak seçim bürosunun açılışını yaptı. Ardından da HDP Hakkari Milletvekili adayları seçim bürosu önünde toplanan kalbalığa tanıtıldı. Yapılan tanıtımın ardından Milletvekili adayları kısa bir konuşma yaptı.

Kürsüye ilk olarak çıkan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan; “aramıza ajanları soktular. Bugün Erdoğan’ın dilinden düşmeyen ve İstanbul’da molotoflarla yakılan bir Serap kardeşimiz var. Hergün Erdoğan kürsüde Kürt özgürlük hareketi o kardeşimizi yaktı.Ama Tayyip Erdoğan’ın kendi içişleri bakanı çıkıp dedi ki; bizim MİT’in içerisine yerleştirdiğimiz elamanlar yaktı” dedi.

Zeydan devamla; “ bugün 1500 odalı bir sarayda oturan bir Erdoğan var. Bugün Roboskilileri, Uğur Kaymazları ve Cezmi Budakları katleden bir Erdoğan var. Erdoğan çok istediği bir şey vardı. Geldiği Antep’e dedi ki; Kobani düştü düşecek! Düşmesine seviniyor ve dili varmıyor Kobani desin. Ayn el-Arap diyor. Ama oradaki yoldaşlarımız, kardeşlerimiz ve özellikle kadın arakadaşlarımız peşmerge ile beraber bu onurlu mücadele de Erdoğan’ın isteği kutsağında bıraktılar. Şimdi de 400 millet vekili istiyor. Eminim ki; Şemdinli halkı bu 400 milletvekili isteğini de kursağında bırakacaktır” dedi.

Ardından konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan; Kürt özgürlük mücaledesinin önemine değindi. Akdoğan açıklamasında; “Sayın Öcalan’ın burada bir şey ifade etti. Sayın Öcalan; dört parça Kürdistan, bütün Kürtler el ele vermezse düşman zulmünün altında kalacağız. Bizler bugün özgürüz. Çünkü dört parça Kürdistan halkı siyasetini bir yaptı el ele verdi. Şeyh Sait isyan için çağrıda bulundu ama kimse arka çıkmadı ve ardından Diyarbakır meydanında idam edildi” dedi.

Erdoğan’ın doğu illerine hibir hizmeti yerine getirmediği batı illerinde ise ciddi hizmet yaptığını da eleştiren Akdoğan; “ Erdoğan Batı da yol, doğu da Kalekol yaptırıyor. Bunu göz önünde bulundurun. Kürt halkımız bunu kabul etmeyecektir” dedi.

Son olarak HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak halka hitap etti. Irmak konuşmasında“Şemdinli tarihi bir yerdir. Şemdinli halkı her zaman Kürt hareketi ve Kürt mücadelesinde yerini almıştır. Kan emici ve gözleri kanlı olanlar Kürdistan'ı kan gölüne çevirmek isteyen güçlere karşı Şemdinli halkı her zaman karşı çıkarak kendini feda ederek mücadele vermiştir. Şunu da iyi biliyoruz ki, Hakkari halkı davasında davasının arkasında ve her zaman olduğu gibi gereken cevabını bir kez daha sandıkta verecektir. Bizi paramparça eden, kardeşi kardeşe vurdurtan, bizi birbirimize karşı kırdırtanlara karşı Kobani'de verilen mücadele ile bizi birleştirip bugün hep birlikte savaşan Kürt güçleri Kürdistan için birlikte Kürdistan düşmanlarına karşı mücadele veriyorlar. Bugün sürekli gündeme gelen Kürt ulusal kongresini gerçekleşmesi noktasında bu kongre Kürtlerin birlik ve beraberliğini güçlendirecektir. Bunun için buradan sayın Barzani, Talabani ve tüm güçlerimize sesleniyorum bugün birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirme günüdür. Bugün burada Demokratik İslam Kongresi altında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü için mevlit vereceğiz. Gelip görmelerini istiyoruz ki, gerçek İslam nedir ve nerdedir? Dini kendilerine siyasi malzeme olarak kullananlar gelsinler görsünler İslamı en güzel şekilde kim sahiplenmiş ve kim tarafından en güzel şekilde anlatılıyor. Artık siyaseti din ile birlikte kullanıp bizi kandıranlara gereken cevabı vermenin zamanı gelmiştir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylar daha sonra ilçede yeni yapılan iş merkezin açılışına katıldıktan sonra Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen mevlid programına katıldılar.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER