Aydınlar: HDP'de birleşmeli; kendi kendimizi yönetmeliyiz

HDP İzmir 1. Bölge Adayı Aydınlar, HDP'nin ezilen kesimlerin sesi olduğuna dikkat çekerek, AKP'nin provokasyonlara başvurarak güçlerini kırmak istediğini ancak başaramayacağını söyledi.

Aydınlar: HDP'de birleşmeli; kendi kendimizi yönetmeliyiz
 HDP İzmir 1. Bölge Adayı Aydınlar, HDP'nin ezilen kesimlerin sesi olduğuna dikkat çekerek, AKP'nin provokasyonlara başvurarak güçlerini kırmak istediğini ancak başaramayacağını söyledi. Aydınlar, "Bize bu ülkeyi yaşanmaz hala getirenlere karşı HDP’de birleşmeli; kendi kendimizi yönetmeliyiz" çağrısında bulunurken, "Halkımızdan aldığımız güç ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizler bu seçimde bu barajın suyunu kurutacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 1. Bölge 3. Sıra Adayı, Sanatçı Pınar Aydınlar 7 Haziran’da düzenlenecek genel seçimler üzerine ANF'ye değerlendirmede bulundu...

Almanya ve İsviçre’de Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu'na (ATİK) yapılan baskını protesto ederek konuşmasına başlayan Aydınlar, operasyonun demokrasi mücadelesine saldırı niteliğinde olduğunu vurguladı.

'BARAJIN SUYUNU KURUTACAĞIZ'

Daha önce HDP’den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına aday olan Aydınlar, yerel seçimlerden bugüne kadar HDP’nin büyük bir yol kat ettiğini anlatarak, gelinen aşamada Türkiye halklarının HDP’nin politikasının daha iyi farkına vardığını dile getirdi. HDP’nin ülkede her alanda yaşanan zülüm politikalarına karşı ortak bir ses olmak için var olduğunun altını çizerek, "Sistem partilerinden mağdur olan Türkiye halkları bugün HDP’de birleşerek 'biz de varız' diyor. HDP Kürdistan’ın, Türkiye’nin en ücra köşesinde her ne anlamda olursa olsun kendisini sistemden dolayı mağdur gören herkesin sesi olmak için yola çıktı ve gelinen aşamada bunu başardı. HDP artık kendisini yaratan bu güçle özgür, eşit ve adil bir dünya yaratma istemi ile kirli faşist politikaların temsilcisi olan sistem partilerine karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Seçime hiç adil olmayan bir şekilde giriyoruz ama bizler halkımızdan aldığımız güçle seçim sürecini yürüteceğiz. Diğer sistem partileri devletten güç alarak bir çalışma yürütüyor biz ise halkımızdan aldığımız güç ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizler bu seçimde bu barajın suyunu kurutacağız" şeklinde konuştu.

'HDP'Yİ DURDURAMAZLAR'

Aydınlar, "HDP’yi cuntacı Kenan Evren mantığı ile oluşturulmuş anayasada var olan yüzde 10 barajı ile durdurmak istiyorlar" diyerek, bunun başarılamayacağına vurgu yaptı. Aydınlar, "Bugün artık büyük bir direniş tarihine sahip olan Kaypakkayalar'ın, Mazlumlar'ın, Mahirler'in ardılları ortak bir mevzide kendini var ederek halkların geleceği için mücadele yürütüyor. Bu geleneğin tarihine dönüp baksalar kimsenin HDP’yi durdurmaya gücünün yetmeyeceğini iyi anlarlar. Bunun en güzel örneğini Kobanê'de gördük. Kobanê'de halkların verdiği ortak direniş ruhuyla var olan zafer her alanda birlikteliğin ne kadar anlamlı olduğunu bizlere gösterirken, bu gücün karşısında duranlarda da korku yarattı" diye kaydetti.

'KADIN YAŞAMIN ODAK NOKTASI OLACAK'

Türkiye'deki siyasi partiler ile karşılaştırma yapıldığında eşitlik ve demokrasi kültürünün sadece HDP'de var olduğunu belirten Aydınlar, "Bunu eşbaşkanlık sistemimizde görebiliyoruz, bunu seçilen adaylardaki kadın-erkek oranında görebiliyoruz. Halkımızda bunu görüyor ve HDP'ye karşı sempati her geçen gün artıyor. Anlayış olarak kadının yaşamın odak noktasına konulmasıyla yeni bir yaşamı örgütleyeceğimize inanıyoruz. Diğer siyasi partilerde bunu görmemiz mümkün değil. Eril zihniyet diğer partilerin her hücresine sinmiş durumda" diye ekledi.

'HDP'NİN GÜCÜNDEN KORKUP PROVOKASYONA BAŞVURUYORLAR'

Halkların ortak taleplerinin Meclis'e yansımasını engellemek için sistem partilerinin bilinçli bir şekilde HDP’ye saldırdığını belirten Aydınlar, HDP’nin yapılan bu saldırılara karşı asil ve onurlu tavrını koruyarak ve yeni yaşam politikasından taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. HDP’nin gücünü engellemek amacıyla AKP’nin ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın provokasyonlar yaratmak istediğine dikkat çeken Aydınlar, Ağrı’da gerçekleştirilen olayı hükümetin bilinçli bir şekilde organize ettiğini söyledi. HDP’nin gücünden endişe edildiği için AKP’nin provokosyanlar yaratarak oyunu artırma isteğini devam ettireceğini kaydeden Aydınlar, "Biz böyle bir durum gelişirse bu durumun nereden yapıldığını ve nereden beslendiğini çok iyi biliriz. Tüm bunları bilmemize rağmen bizim kararımız seçimlere şeffaf bir şekilde girmekten yana ve öyle de kalacak. Çünkü biz ne yaptığımızı, ne savunduğumuzu, neler için mücadele ettiğimizi iyi biliyoruz" diye ekledi.

Çeşitli halk ve inançların, cinsel tercihinden mağdur edilen kesimlerin HDP'de birleştiğine değinerek, "Sistem partileri bugüne kadar halklara acı ve gözyaşından başka bir şey vermedi. 7 Haziran'dan sonra halklara zulümden başka bir şeyi reva görmeyenler halka hesap vermek zorunda kalacak. Bugüne kadar tercihini başka partilerden yana kullanan birçok seçmen artık HDP çatısı altında birleşti" diye ekledi.

'AKP SÜRECİ OY HESABINA KURBAN EDİYOR'

Halklara barış ve demokrasiyi armağan edecek tek gücün HDP olduğunu söyleyen Aydınlar, "Bugün ülkenin her yerinde HDP çatısı altında el ele veren ülkenin renkleri, birlikte yaşamın garantisini sağlayacaktır" dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm sürecine de değinen Aydınlar, Öcalan’ın barış ısrarına rağmen AKP'nin hala samimi davranmadığı gibi süreci oy hesaplarına kurban ettiğini vurguladı. Aydınlar, AKP hükümetine şöyle seslendi: "Hem 'barış süreci' diyeceksin hem de Kenan Evren yasaları ile bir ülke yönetmekte ısrarlı olacaksın, hala bu ülkede çocukları katletmeye devam edeceksin veya öldürülen çocukları anmak için alanlara çıkan insanlara polisini saldırtacaksın; bu anlayış kabul edilemez. 'Kürdün ne sorunu' var diyeceksin, ülkede yaşayan renkleri katletmekten geri durmayacaksın, sonra kalkıp kardeşlikten bahsedeceksin. Bu halk size gereken cevabı verecek."

'AKP YERLE BİR OLANA DEK...'

"TOMA’lar, gazlar halkların üzerinden çekilinceye dek, baskı-korku imparatorluğu yıkılıncaya dek, AKP hükümeti tüm çıkar odaklarıyla birlikte yerle bir oluncaya dek mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz" mesajını veren Aydınlar, eşitsizliği, adaletsizliği, açlığı, yoksulluğu, ötekileştirmeyi,  ortadan kaldırmak için herkesin HDP’de buluşmaya devam etmesini istedi. Ülkede var olan faşizmin gölgesinden kurtulmak için herkesi 7 Haziran'da HDP oy vermeye çağıran Aydınlar, şunları söyledi: "Alınteri çalınan biz işçiler, katliamlara uğrayan biz ötekileştirilenler, erk zihniyetiyle sokak ortasında katledilmemiz vacip sayılan kadınlar,  geleceğimiz yok edilen gençler ve yıllardan beri 'halktan yanayız' diyen sol-sosyalistler artık bize bu ülkeyi yaşanmaz hala getirenlere karşı HDP’de birleşmeli; kendi kendimizi yönetmeliyiz."

KİMDİR?

1979 İstanbul doğumlu olan Pınar Aydınlar'ın aile kütüğü ise Erzurum Aşkale. 13 yaşından beri müzikle uğraşıyor. 17 yaşından itibaren Halk Eğitim, Pir Sultan Abdal Dernekleri gibi birçok kurumda eğitmenlik yaptı. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuarını kazandı, Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu. Daha sonra profesyonel anlamda müzik hayatına başladı, hem sanatıyla hem kadın kimliği ile ezilenlerin, emekçilerin yanında oldu.

Türkü Söylemek Lazım, Kırmızı Gül ve Mavi Bir Düş adlarıyla 3 albümü bulunan sanatçıya 25 Mart 2009 tarihinde Dersim Kışla Meydanında yapılan mitingde ifade ettiği sözleri üzerine 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Düşüncelerinden dolayı yargılanan Aydınlar, gördüğü baskılara rağmen sanat ve siyaset anlayışından ödün vermedi.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Sırrı Süreyya Önder ile birlikte HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığına aday olan Aydınlar, siyasi yolculuğuna 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP İzmir 1. Bölge Adayı olarak devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER