YPJ Basın üyesi yaşamını yitirdi

YPJ Basını üyesi Agirî Yilmaz (Meyrem), Kobani kantonu’nda Xan Mamed köyünde YPG/YPJ güçleriyle DAIŞ çeteleri arasındaki çatışmaları takip ederken yaşanmını yitirdi.

YPJ Basın üyesi yaşamını yitirdi

Konuya lişkin resmi internet sayfasında bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, yaşamını yitiren YPJ Basın üyesi Agirî Yilmaz’ın kimlik bilgilerini de açıkladı.

YPG açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Şehit Agirî Yilmaz eşsiz bir direniş ve büyük kahramanlık ardından Kobani kantonu’nda şehadete ulaşmıştır.

Agirî yoldaş, gerek direniş mevzilerinde ve gerekse de basın alanında savaş cephelerinde yaşanan gerçekliği korkusuzca yansıtabilmek için amansız bir mücadele yürüten direnişçi kadın kişiliğinin en somut örneklerinden biri olmuştur.

Şehitlere verdiği söz bağlılığın gereğini yerine getiren şehit Agirî de, Mazlum Bagok, Rêwan, Deniz Firat ve Zinarlar gibi hakikatin izinde canını feda etmiştir.

Farklı bir çok alanda yürüttüğü başarılı örgütsel çalışmaların yanısıra Agirî Yilmaz yoldaşımız, DAIŞ çetelerinin barbar saldırılarının başladığı ilk günden son nefesini verdiği ana kadar YPG/YPJ savaşçılarıyla birlikte silahını ve kamerasını birleştirerek Kobani direnişini dünyaya yansıtmaya çalışan gerçek bir kahraman olmuştur.

YPG/YPJ savaşçıları olarak, kanımızın son damlasına kadar şehitlere bağlılık sözümüzü yenilerken tüm şehit ailelerimize de bağsağlığı diliyoruz”.

YPG’nin açıkladığı kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Agirî Yilmaz

Adı soyadı: Meyrem

Ana adı: Wehîde

Baba adı: Mihemed

Doğum yeri: Reqa

Katılım tarihi: 2013

Şehadet yeri ve tarihi: Kobani/Xan Mamed köyü – 13 Nisan 2015

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER