Dengir Mir Fırat: AKP'nin imamı, hırsızlığa hırsızlık demez!

Tarsus'ta halkla buluşan HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim’i meydanlarda kaldırarak, anadili üzerinde yasaklar olan bir halkı kandırmaya çalıştığını söyledi.

Dengir Mir Fırat: AKP'nin imamı, hırsızlığa hırsızlık demez!
 Tarsus'ta halkla buluşan HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim’i meydanlarda kaldırarak, anadili üzerinde yasaklar olan bir halkı kandırmaya çalıştığını söyledi. “Bu halk AKP’yi nasıl iktidar yaptıysa onu iktidardan indirmesini de bilir" diyen Dengir Fırat, yolsuzluk iddialarına da dikkat çekti, "İslam'da hırsızlığı kim yaparsa yapsın suçtur. Oysa AKP'nin hiçbir imamı, hiçbir müezzini, üst düzey devlet yetkililerinin yaptığı hırsızlığa hırsızlık demez, diyemez” dedi.

Seçimler yaklaştıkça HDP seçim çalışmalarını sokak, sokak, ev, ev, kahve, kahve gezerek yaparken, halklar HDP’nin yeni yaşam projesini coşku ile sahipleniyor. Tarsus ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında Kırıksırtı Mahallesi ile Çağlayan Mahallesinde kahvelerde halk toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılara katılan HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ı halk, "Bizler Meclise” sloganıyla karşıladı.

'DİLİ YASAK OLAN KÜRT HALKINI, KÜRTÇE KUR'AN İLE ANDIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Burada halka hitap eden Dengir Mir Mehmet Fırat, Kurtuluş Savaşında bu ülkenin kurtuluşu için mücadele eden Kürt halkının dilinin, kimliğinin yıllardır yok sayıldığının altını çizdi. AKP hükümetinin iktidara ilk geldiği günlerde Başbakan Erdoğan'ın, “Kürt sorunu benim sorunum ve bu sorunu ben çözeceğim” diyen bir Başbakan iken, sonrasında “Kürt Sorunu yoktur" diyen bir Cumhurbaşkanına dönüştüğünü ifade etti.

Dengir Fırat, “Tayyip Erdoğan tek başına bu ülkeyi yönetmek istiyor ve yapmak istediği diktatörlüktür. Erdoğan, bu emelini gerçekleştirmek için de kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i bile siyasi menfaati için kullanmaktan geri kalmamıştır. Oysa aynı Erdoğan ve Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırıp yerine İnanç İşleri Başkanlığı'nı kuracağız diyen HDP'ye saldırmaktan geri durmuyorlar. Asıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti iktidarını sürdürmek için insanlarımızın dini değerlerini kullanmaktan geri kalmıyor. Bu durum, aslında içine düştükleri acizliğin bir göstergesidir" diye konuştu.

Erdoğan ve AKP'nin, son dönemde devletin tüm kurumları üzerinde yarattığı vesayete de değinen Dengir Fırat, yolsuzluk ve hırsızlık iddialarını gündeme getirerek, "İslam'da hırsızlığı kim yaparsa yapsın suçtur. Oysa bakıyorsunuz, AKP’ye bağlı hiçbir imam, hiçbir müezzin üst düzey bir devlet yetkilisinin yaptığı hırsızlığa hırsızlık demez, diyemez.” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı mitinglerde Kürtçe Kur’an mealli kaldıracağına, halkların anadillerini yasaklamasın. İnsanlar Kürtçe okumasını bilmezken, Kürtçe Kur’an’ı nasıl okuyacak?” diye soran Dengir Fırat, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldığını kaydetti, seçim günü herkesin oyuna sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

‘TEK BİR OY ARTTIRMAK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN UCRA KÖŞESİNE GİDERİM’

Çağlayan Mahallesinde de halkla buluşan Dengir Fırat, 8 Haziran sabahı diktatörlükle yönetilen bir ülkeye uyanmak istenmiyorsa, herkesin HDP’yi desteklemesi gerektiğini vurguladı. Fırat, seçimlere seferberlik gözüyle baktığını ifade ederek, “Bir oy artacağını bilsem Türkiye’nin en ücra köşesine gider oradaki halkla görüşürüm. Türkiye’de halklar demokratik, özgürlükçü bir ülkede yaşamak istiyorsa, 7 Haziran seçimlerinde halkların tek alternatifi HDP’dir” diye konuştu.

'AKP'NİN 3 DÖNEMİNDE,YOKSULLUK VE YOLSUZLUK ARTTI'

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, gün içerisinde Tarsus'un Barbaros Mahallesinde yaşayan Adıyamanlılarla da toplantıda bir araya geldi. Dengir Fırat, AKP hükümetinin yıllardır halkları kandırdığını, iktidara gelirken halka yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edileceğini iddia eden AKP’nin, geçen üç dönemde halkı daha da yoksullaştırdığını ve yolsuzluğun boyutunun arttığını vurguladı.

'ERDOĞAN TEK ADAM OLMAK İSTİYOR'

Dengir Fırat, AKP hükümetinin, demokrasi ve özgürlükleri getirmek adı altında yıllardır halka yalan söylediğini, asıl amacın ise, Erdoğan'ın, 'tek adam' olarak Türkiye’de diktatörlük yapması olduğunu belirtti. Türkiye halklarının birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığına, insanların etnik köken, dini ve siyasi kimlikleriyle birbirine kırdırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Fırat, “Türkiye’de kalıcı barış ancak ve ancak HDP ile gerçekleşir” dedi.

Dengir Fırat, ardından ise Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Fırat’ı alkışlar ve sloganlarla karşılayan halkr, “Bizler HDP, Bizler Meclise“ sloganı attı. HDP seçim bürosu açılışına HDP Mersin İl, İlçe örgütü, HDP PM ve HDP Mersin Milletvekili adayları yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. HDP baraklarıyla süslenen alanda gençler, HDP bayraklarıyla halaylar çekti.

Burada toplanan kitleye Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Dengir Mir Mehmet Fırat, “HDP, Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Şii'siyle, Hıristiyan'ı ile tüm renkleri bir arada kardeşçe yaşatacak bir projedir. HDP, halkların kendi kültür ve kimlikleriyle bir arada yaşayabileceği bir Türkiye yaratmak istiyor. Oysa AKP iktidarının getirmek istediği başkanlık sistemi, Esad rejiminden farklı değildir. Bu halk AKP’yi nasıl iktidar yaptıysa, onu iktidardan indirmesini de çok iyi bilir” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından HDP seçim bürosunun açılışı yapıldı. Alanda toplanan yurttaşlar ise Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER