Dink cinayeti soruşturmasında Albay Ali Öz dahil 4 kişi tutuklandı

Dink cinayeti soruşturmasında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz dahil 4 kişi tutuklandı.

Dink cinayeti soruşturmasında Albay Ali Öz dahil 4 kişi tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 7 kişiden dördü sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Veysel Şahin, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Tefik Cantürk, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Önder Araz, İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Uzman Jandarma Osman Kırçalı, İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Astsubay Ecevit Emir ve Adem Sarıgöl mahkemeye sevk edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 7 şüphelinin sorguları tamamlandı.

Nöbetçi hakimlik, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz ile jandarma istihbarat görevlisi Astsubay Veysel Şahin, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Ecevit Emir ve Uzman Jandarma Adem Sarıgöl’ün “FETÖ/ PDY’ye üye olma” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Diğer şüphelilerden o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Tefik Cantürk yurt dışına çıkış yasağı konularak, jandarma istihbarat görevlisi olan Önder Aras ve Uzman Jandarma Osman Kırçalı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakimlik, tutuklanan şüphelilerin sevk edildiği “kasten öldürme” suçu yönünden tutuklanma talebini ise dosyadaki mevcut delil durumuna göre reddetti.

10 asker tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında bugüne kadar dönemin 10 jandarma görevlisi tutuklandı.

3 Ağustos’ta İstanbul Jandarma görevlileri Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca’nın, 7 Ağustos’ta Trabzon Jandarma görevlisi Ergün Yorulmaz, 9 Ağustos’ta eski astsubay Emre Cingöz , 10 Ağustos’ta Trabzon Jandarma İstihbarat görevlileri Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay, 12 Ağustos’ta ise yüzbaşı Albay Ali Barış Sevindik tutuklanmıştı.

Gözaltına alınan diğer 10 şüpheli, “yurt dışına çıkış yasağı” ve “evine en yakın güvenlik birimine haftada bir, imza verme” zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER