Meral Akşener ve Çağrı Heyeti disipline sevk edildi

MHP, Meral Akşener ile MHP’yi olağanüstü kurultaya götürmesi için oluşturulan Çağrı Heyeti’ni kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk etti.

Meral Akşener ve Çağrı Heyeti disipline sevk edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ile MHP’yi olağanüstü kurultaya götürmesi için oluşturulan Çağrı Heyeti, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

Akşener’in yanı sıra, Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in, de sevklerine karar verildi.

Hakkında işlem başlatılan isimlerin parti tüzüğünün 11’inci maddesini ihlalden parti üyeliğinden kesin çıkarılmalarının değerlendirileceği belirtildi.

MHP’nin basın biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün ‘Kesin Çıkarma Gerektiren Haller’ başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER