Dink cinayeti soruşturmasında beş jandarma tutuklandı

Dink cinayeti soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 şüpheliden beşi tutuklandı. 3 şüpheli ise yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Soruşturmada tutuklu sayısı 9’a yükseldi.

Dink cinayeti soruşturmasında beş jandarma tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 jandarma istihbarat görevlisinin beşi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon Jandarma İstihbarat görevlileri Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay tutuklandı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, “şüphelilerin Dink cinayetinde yargılanan bir kısım şüphelilerle irtibatları, bir kısmının Hrant Dink’in ev ve iş yeri çevresinde olaydan yaklaşık 4 ay kadar önce baz verecek şekilde görevlendirme yazısı olmaksızın bulundukları”nı belirtti.

3 şüpheli de yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Dört kişi tutuklanmıştı

3 Ağustos’ta İstanbul Jandarma görevlileri Abdullah Dinç ve Yavuz Bozca’nın, 7 Ağustos’ta Trabzon Jandarma görevlisi Ergün Yorulmaz, *9 Ağustos’ta ise eski astsubay Emre Cingöz tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Şüpheli jandarma astsubaylar Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, eski uzman çavuşlar Rahmi Özer ile Musa Yıldırım ise aynı suçlardan, adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ali Öz gözaltında

Soruşturma kapsamında gözaltılar da devam ediyor.

Dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz ile Jandarma İstihbarat görevlileri Adnan Acar ve Musa Yıldırım da savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Ali Öz, Dink cinayeti yaşandığı dönemde Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapıyordu.

Öz hakkında Trabzon’da iki farklı mahkemede “Görevi ihmal” ve “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan dava açılmış ve 6 ay hapis cezası almıştı.

Yargıtay, Öz hakkında verilen mahkumiyet kararını bozmuş ve yeniden yargılama başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER