Diyanet İşleri Başkanı Görmez görevi bıraktı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emeklilik dilekçesi kabul edildi. Görmez 'in geçtiğimiz cuma günü Diyanet İşleri'nden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görevi bırakmak için bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez görevi bıraktı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez  Doğan Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Ümit Kozan'ın 'görevi bırakması ile ilgili sorusuna' "Az sonra arkadaşlarımız görevi bırakmamla ilgili dilekçemin içeriğini paylaşacaklar" dedi. Görmez, "Bundan sonraki hayatımda sadece ilmi işlerle uğraşacağım" şeklinde konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emeklilik dilekçesi kabul edildi. Mehmet Görmez'in Başbakan Yardımcılığına gönderdiği dilekçe şöyle: " 11.11.2010 tarihinde şahsıma tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı görevimi bugüne kadar kurumun ve Din-i Mübin-i İslam'ın vakarına uygun tarzda ifa etmenin gayreti içinde oldum. Bundan sonraki süreçte ilmi hayata dönerek bu alanda milletimize, dinimize ve İslam âlemine hizmet etmenin daha isabetli olacağını düşündüğümden görevden affımı ve emekliliğe sevk edilmemi takdir ve tensiplerinize saygılarımla arz ederim." 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER