Diyarbakır'da Kobani gözaltıları

Diyarbakır’da 24 kişi Kobani eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Kobani gözaltıları

Diyarbakır’da 24 kişi, 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kobani eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Zırhlı araçlar eşliğinde ev baskınları yapan TEM ve çevik kuvvet polisleri, aralarında üç çocuğun da olduğu 24 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Barosu üyesi avukat Keziban Yılmaz, gözaltına alınanların Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde bekletildiklerini ve Pazartesi günü savcılığa çıkarılacaklarını belirtti.

Gözaltı protestosu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 6-7 Ekim günleri Kobani eylemleri sırasında kentte 12 kişinin öldüğü olayların ardından, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alma ve tutuklamaları protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

İstasyon Meydanı’na yapılan yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, İl Başkanı Ali Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, belediye başkanları da katıldı.

İstasyon Meydanı’nda sona eren yürüyüş ardından DBP İl Başkanı Ali Şimşek bir açıklama yaptı.

“Bu gidişat, bu operasyonlar doğru değildir ve sonuçları AKP hükümetinin tahmin edemeyeceği kadar farklı sonuçlara yol açacaktır.

“Bizler AKP hükümetinin ateşle oynadığını, bu operasyonları sürdürmekle halkımızın baskı altında tutma politikasından vazgeçmesi gerektiğini söylüyoruz.

“Eğer birileri bizim direniş ruhumuzu test etmek istiyorsa, bizim direnme kapasitemizi test etmek istiyorsa, defalarca tekrara düşmelerine gerek yok.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER