Amed ve Van'da tutuklamalar sürüyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HÜR-DAVA Partisi taraftarı 4 kişinin öldürülmesi iddiasıyla 17 kişinin gözaltına alındığını, tutuklu sayısının ise 8’e yükseldiği açıkladı. Van’da ise gözaltına alınan bir öğrenci tutuklandı.

Amed ve Van'da tutuklamalar sürüyor

Türkiye ve Kürdistan genelinde 6-8 Ekim’de gerçekleşen Kobanê sehrildanına katıldıkları ve HÜR-DAVA Partisi taraftarı 4 kişinin öldürülmesi ile ilişkileri oldukları iddiasıyla dün gece yapılan ev baskınlarında 17 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda, H.A., R.B., A.G., M.D., C.Y., A.T., H.U., Ü.D., B.D., A.K., A.T., R.Ö., M.K., M.Ş.Y. isimli kişiler ve M.D., A.K.ve Y.O. isimli çocuklar gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada, hakkında arama kararı çıkan 7 kişinin hala gözaltına alınmadığı belirtti.

Savcılık, yaptığı açıklamada HÜR-DAVA Partisi taraftarı 4 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklananların sayısının 8'e yükseldiğine yer verdi. 

Van’da ise bir öğrenci daha tutuklandı. Van’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerine dönük gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 15 öğrenciden 7'si Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ndeki işlemlerin ardından Van Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkta alınan ifadelerin ardından 6 öğrenci serbest bırakılırken Ferhat Deniz adlı öğrenci ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemede yapılan yargılamanın ardından Ferhat Deniz adlı öğrenci tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ferhat Deniz’in tutuklanması ile tutuklu öğrenci sayısı 5’e çıktı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER