HDP gözaltında işkenceyi sordu

HDP, Van’da gözaltına alınan 15 üniversite öğrencisinin gözaltında işkenceye maruz kalmalarına ilişkin soru önergesi verdi.

HDP gözaltında işkenceyi sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Nazmi Gür,  Van’da TEM Şube Müdürlüğü polisleri tarafından düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 15 üniversite öğrencisinin gözaltında işkenceye maruz kalmalarına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemi ile Meclis’e soru önergesi verdi.

Gür, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

* 15 üniversite öğrencisinin Van ilinde polisler tarafından gözaltına alınmalarının sebebi nedir? Demokratik bir ülke olan Türkiye’de hala işkencelerin devam etmesini nasıl yorumluyorsunuz?

* 15 üniversite öğrencisine göz göre göre işkence ve şiddet gösteren polis ve yetkililer hakkında herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

* Polislere geniş yetkiler veren yasa içerisinde vatandaşa işkence yapmayı kapsamakta mıdır? Bu yetkiler işkencenin geri geldiğinin göstergesi midir?

* Polisler tarafından yapılan baskı, şiddet ve işkencelerin yapılmaması için Bakanlığınız tarafından her hangi bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?

* Van ilinde 6-7 Ekim olayları ve 27 Kasım kutlamalarında nedeniyle gözaltına alınan kişi sayısı nedir? Tutuklanan ve serbest bırakılan kişi sayısı kaçtır?

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER