Davutoğlu: 'Herşeye rağmen süreç devam edecek'

Partisinin Van İl Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Çözüm süreci kesinlikle kamu düzenine alternatif değilidir” dedi.

Davutoğlu: 'Herşeye rağmen süreç devam edecek'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van İl Kongresi’nde yaptığı konuştu. Müzakere süreci devam ettikçe mahalle baskısının arttığını öne süren Davutoğlu, herşeye rağmen sürecin devam edeceğini söyledi. Davutoğlu; “Çözüm süreci kesinlikle kamu düzenine alternatif değilidir” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Milli Eğitim Şurası

“Her görüşten eğitim uzmanları bir araya gelsin, tartışsınlar diye şuralar toplanır. Tavsiye kararları daha sonra Milli Eğitim Bakanlığımızca değerlendirilir, Bakanlar Kurulu’nda nihai karar için istişare edilir.

“Daha bunları beklemeden, ‘Osmanlıca imam hatiplerde de okutulsun ve seçmeli olsun’ dendi diye, kıyameti kopardılar. Kılıçdaroğlu ‘Bizi orta çağlara götürmek istiyorlar’, genel başkan yardımcısı ‘Bize mezar taşlarını mı okutacaklar’ diyor. Bunlar tarih cahili, o mezar taşları bu toprakların mührüdür.

“O mezar taşları, hakir gördükleri, tahkir ettikleri mezar taşları şehitlerimizin, bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil.

Yasin Börü

“Yasin Börü’yü katleden katilleri yakaladık, gereğini yapmaya devam edeceğiz. Kurban eti dağıtan çocukları öldüren caniler bilsinler ki, önce Vanlılar Diyarbakırlılar onlara dur diyecekler.

“Biz kamu düzenini sağlamakla görevli olan bizler, bu katillerin peşine düşmeye kararlıyız. Bundan sonra da 90’lı yıllarda nasıl faili meçhullerle zulüm yapılmışsa, bu tür faili meçhul yapanları da adaletin karşısına getireceğiz.

“Yavuz Bingöl’e mahalle baskısı yapılıyor”

“Mahalle baskısı yapanlara sesleniyorum. İster Van’da mahalle baskısı yapıyor olsunlar, isterse elit geçinip sanatçılara mahalle baskısı yapıyor olsunlar, hepsine çağrım, mahallelerinizden çıkın.

“Türkiye’nin diğer vatandaşlarını da görün, onlarla kucaklaşın. Şimdi benimle Tunceli’de bulunan Yavuz Bingöl’e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor.

“Sanatçı camiasından gür bir ses ‘Evet, kardeşlik’ dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar, bu seslere mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz tanırız Yavuz Bingöl’ü ve diğerlerini, onlar bu baskılara boyun eğmezler, onlar Anadolu’nun barış türküleriyle harekete geçtiler.”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER