DBP'den Özdel'in cenazesine kitlesel katılım çağrısı

DBP Yüksekova İlçe Örgütü, dün polis tarafından katledilen Rojhat Özdel’in cenazesine kitlesel katılım çağrısında bulundu.

DBP'den Özdel'in cenazesine kitlesel katılım çağrısı
DBP Yüksekova İlçe Örgütü, dün polis tarafından katledilen Rojhat Özdel’in cenazesine kitlesel katılım çağrısında bulundu. DBP Yüksekova’da polis tarafından dün katledilen ve cenazesi Malatya’dan yola çıkarılan Rojhat Özedl’in cenaze törenine katılım çağrısında bulundu.


Özdel'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Yüksekova'ya doğru yola çıkarıldı. Öğleden sonra ilçede olması beklenen cenaze için DBP İlçe binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. DBP ve HDP tarafından düzenlenen toplantıda konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, cenazenin 15.00 sularında Suüstü (Şakitan) Köprüsü'nde kitlesel olarak karşılanacağını ve Esentepe Camisi'ne getirileceğini söyledi. Tüm halkı cenazeyi sahiplenmeye çağıran Öztunç, cenaze namazının ardından kitlesel olarak Akalın (Bajêrge) Köyü Mezarlığı'na yürüneceğini belirtti.

Yüksekova'da son günlerde yaşanan olaylara ilişkin de konuşan Öztunç, polisin provokatif tutumunun sürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum: Sen polisine, kaymakamına söz geçiremiyorsan, kaymakamın polisine söz geçiremiyorsa burada durup düşünmeniz lazım. Siz neyi temsil ediyorsunuz? 17 yaşındaki bir çocuğu vurmak çözüm müdür? Barış süreci, insanlık bu mudur?"

Yoğun önlemlerin olduğu ilçede polisler zırhlı araçları ile adliye binasını ablukaya aldı. İlçeye polis takviyesi yapıldığı öğrenilirken, zırhlı araçların ağzına kadar gaz bombası ile stoklandığı görüldü. 

Öte yandan, dün yaşanan olaylarda gözaltına alınanların sayısının 10'a yükseldiği ve adliyeye sevk edildiği bildirildi. Gözaltına alınanların ailelerinin, adliye binası önündeki bekleyişi de sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER