Ankara'da Kobanêli çocuklar için anlamlı dayanışma

Ankara’da Kobanê’den gelen çocuklar için kıyafet, süt ve mama temini için kampanya yürütülüyor.

Ankara'da Kobanêli çocuklar için anlamlı dayanışma
Ankara’da Kobanê’den gelen çocuklar için kıyafet, süt ve mama temini için kampanya yürütülüyor. Özellikle çocuklar için sütün hayati öneme sahip olduğunu dile getiren İHD Ankara Şube Yöneticisi Cengiz Mendillioğlu, mali yardımda bulunmak isteyenlerin süt ve mama almalarını istediklerini belirtti.


İHD, ÇHD Ankara Şubeleri ile TUHAD-FED, Kobanê’den gelen çocuklar için giysinin yanı sıra süt ve mama kampanyası başlattı. Kampanyayı yaygınlaştırmak için “Göçzede çocuklar sizlerle gülümseyecek yeniden” başlıklı broşür ve afişler de kullanılıyor. Özellikle kışlık bebek ve çocuk kıyafeti, ayakkabı, çocuk bezi, çocuk iç çamaşırı, biberon, bebek maması gibi ihtiyaçlara dair yardımda bulunulabiliyor. İHD Ankara Şubesi üzerinden yürütülen kampanya kapsamındaki yardımlar 0-3 yaş arası 8 bin, 3-13 yaş arası 20 bin çocuğa ulaştırılacak.

Kampanyaya ilişkin bilgi veren İHD Ankara Şube Yöneticisi Cengiz Mendillioğlu, kıyafet yardımları noktasında beklentilerinin üzerinde bir ilgi olduğunu söyledi. Mali açıdan yardım etmek isteyenlere ise süt ya da mama olarak bunu sunmalarını istediklerini kaydeden Mendillioğlu, “Biz 4 kamptan biri olan Kader Ortakaya çadır kenti için çalışma yürütüyoruz. Diğer kamplar için de batıdaki kurumlarımızla birlikte duyarlılık yaratılarak çalışmalar yürütülmesine yardımcı oluyoruz. Kampanyanın sürekliliği bir yıl olacak. O nedenle de özellikle sürekli süt akışı sağlamaya çalışacağız” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN SÜT VE KAHVALTI ÖNEMLİ

Ayrıca kampta çamaşırhane olmadığını ifade eden Mendillioğlu, kurulması için çamaşır makineleri olduğunu ancak kendilerinin de 10 adet kurutma makinesi göndereceklerini söyledi. Çocuklar için kahvaltı sorunu olduğunu belirten Mendillioğlu, “Peynir, yumurta gibi gıdalar tükenmiş durumda. Onları temin etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklar 4 aydır meyve dahi yiyemiyorlar” diye kaydetti.

Mendilloğlu, ellerinde kullanılmış çocuk giysileri olanların İHD Ankara Şubesi’ne iletmelerini isteyerek, beşik ve beşik için kullanılan çocuk arabası ile pusetlerin de kullanıldığını, bu nedenle bu ihtiyaçların da desteklendiğini söyledi. Özellikle İHD’nin Türkiye’nin batısında yer alan şubelerini bu kampanya noktasında fonksiyonel kılmak istediklerini kaydeden Mendillioğlu, önümüzdeki hafta İHD Ankara Şubesi’nin çadır kente 4 kişiden oluşan kalıcı bir ekip göndereceğini ifade etti.

HEDEF TÜM MAHALLELERDE SÜT TOPLAMA MERKEZİ OLUŞTURMAK

Sadece bebekler için günlük 2 bin litre süte ihtiyaç olduğunu dile getiren Mendillioğlu, “Bu da günlük 3 bin lirayı aşan bir maliyet demektir. O nedenle süt kampanyasına katılım önemli. Biz kampanya boyunca her ay bir kamyon ulaştıracağız. Malzemelerin ve sütün toplanma merkezleri Batıkent SODER, Ümitköy Çayyolu Meclisi. Yine Hacettepe, ODTÜ ve AÜ Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde stantlar açıldı. Hedefimiz tüm mahallelerde süt toplama merkezleri oluşturmak. Süt kampanyası 4 gün önce başladı ve ciddi ilgi görmeye başladı” ifadelerinde bulundu. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER