Doğramacı: Gelin Yüksekova'ya sahip çıkalım

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ilçedeki mevcut sorunlar, yatırımlar ve çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Doğramacı: Gelin Yüksekova'ya sahip çıkalım
Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, ilçede görev yapan ulusal ve yerel gazetecilerle, makamında bir araya gelerek ‘Şehirleşme' konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Doğramacı'nın açıklamaları şöyle;Yüksekova'da yapılacak olan çalışmalar, planlanan projeler ve söz konusu sorunlarla ilgili açıklamada bulunan Doğramacı, “Yüksekova ile ilgili birkaç değerlendirme yapmanın vakti geldi.  Bizim Yüksekova'dan Yüksekova'nın bizden tabii beklentileri var. Birincisi sorumluluk sahibi olmak, herkesin bulunduğu yer itibari ile sorumluluklarını bilmesi gerekiyor. Kendimi böyle profesyonel Futbolcu ya da Teknik direktör gibi hissediyorum. Hangi takıma gitsek o takımı şampiyon etme arzusu ile gidiyoruz. Mesleğimiz açısından bakarsak gittiğimiz her şehirde, herkesin kendini daha mutlu olduğu bir şehir inşa etmek istiyoruz. Yüksekova'nın birçok alanda ciddi potansiyeli var. Ama bu potansiyel aktife dönüştürülmemiş. Yani aslında o potansiyelin de farkında olmayan bir Yüksekova'dan bahsediyoruz. Gelecek adına, gelin hep beraber Yüksekova'ya sahip çıkalım diyorum”

'HER ALANDA ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR'

“Daha önce de belirttiğim gibi Yüksekova'da 100 bin kişi yaşıyor. Ama Nüfusumuz 70 bin. Yüksekova'da 30 Bin Elektrik abonesi var, ama 10 bin su abonesi var. Bunlar ilçemizin kalkınmasına birer engeldir. Yüksekova'da günde 40 bin ton su veriliyor, bunun normal şartlar altında getirisi günde 120 ile 150 bin lira olması gerekirken, ayda 120 bin lira kasaya giriyorsa; sıkıntıdır. Belediye toplu taşıma yapıyor, toplu taşımada sizin 45 günde kaybınız 120 lira, bu şartlar altında hizmet sunabilmek hayaldir. Bu yüzden her alanda şehrimize sahip çıkmamız gerekiyor. Şehre Şehirliler sahip çıkabilir. O şehre kendini ait hissedenler sahip çıkabilir. Eskiyi konuşmayı bırakalım Hz Mevlana'nın bir sözü var ‘Dün Dünde Kaldı Cancağızım, Bu Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım' diyor. Bu gün yeni şeyleri söyleme vakti aslında. Gelin hep beraber Yüksekova'ya sahip çıkalım diyoruz. Herkes Su Aboneliğini yapsın. En basit örneği ile kimse yere çöp atmasın mesela. Bakış açımızı kendi evimiz gibi görerek oluşturmamız gerekiyor. Az Önce bir hesaptan bahsettim 40 bin ton sudan bahsettim. Yüksekova'ya getirisi normal şartlarda aylık, 3 buçuk 4 Milyon olması gerekirken; ayda 120 bin lira para geliyorsa ve sizin sadece elektrik gideriniz 350-400 bin liraysa, hizmet üretemezsiniz ve bu çok ciddi bir sıkıntı”

'MERALARI İŞGAL ETMEYİN'

“Bir diğer sorun ise daha önce belirttiğim gibi meralarımızın işgali. Meraları işgal ederek, kentleşme ve şehirleşme ile bir yere varamazsınız ki bunun maliyeti şehre daha çok oluyor. Meraları işgal etmeyin artık. Şehir içinde hizmet götüremediğimiz yerler var buda imkânsızlıklarımızdan dolayı. O yüzden herkesin sorumlu hareket etmesi gerekiyor. Gönül ister ki her yer çok güzel olsun. Bunu herkesten daha çok ben istiyorum çünkü sorunsuz bir şehirde idarecilik yapmak kadar kolay bir şey olamaz. Şuan Yüksekova'da bizim bakış açımızı her açıdan değiştirmemiz gerekiyor”

'HER BİR KİŞİ ŞEHİR İÇİN BİRER KAYNAK'

“Daha önce Yüksekova'da oturup da, köyde görünenler nüfuslarını buraya alsın dedim. Neden bunu dedim, bunun her biri şehir için birer kaynak. Birde herkes gelsin su abonesini yapsın dedim. Bunlar yapıldıktan sonra size bambaşka bir Yüksekova vadediyorum dedim. Çünkü verdiğiniz para, bu şehre harcanacak paralar. Buraya Park olacak, otogar olacak, buraya kent ormanı olacak, spor salonları olacak yani birçok şey olacak”

'YAŞANILIR BİR YÜKSEKOVA HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR'

“Ben çocuklarla gençlerle sık sık bir araya geliyorum. Hayallerini soruyorum onlara, Hayalleriniz nedir diye. Çocuklar diyorlar ki; Şu sınavı kazanıp memleketten çıkmak istiyoruz. Sizin bu memlekette gençlerin yaşamayı arzu etmediği bu memlekette, siz geleceği nasıl inşa edeceksiniz. Kimse burada oturmak istemiyor ki. Her fırsatta kaçmayı düşünüyor insanlar buradan. Bu çok ciddi bir sıkıntı ve Yaşanılır bir Yüksekova hepimizin boynunun borcudur. Burda doğan çocuk, burada doğmuş olmaktan; mutlu, huzurlu ve gururlu olması gerekiyor”

'İL OLMAK İÇİN ÖNCE ŞEHİR OLMAMIZ GEREKİYOR'

“Bunu inşa edemezseniz geleceğin Yüksekova'sı diye bir yer olmaz. Birkaç yıl öncesine kadar İl olacak Yüksekova'dan bahsediyorduk. İl olmak için ilk önce Şehir olmamız gerekiyor. Gelin hep beraber bir şehir inşa edelim. Sadece Şehrin hakkını Şehre verecek bir Yüksekovalı kitlesi istiyoruz. Yüksekova'da Şehircilik projeleri diye bir şey başlattık. Bu bizim için çok önemli bir şey aslında. Biz Yüksekova'nın bundan sonraki kalkınma planını projeksiyonunu ortaya koymaya çalıştık. İçinde ne var, içerisinde Otogar var, içerisinde Şehir Orman'ı var, İçerisinde Millet Bahçesi var, İçerisinde Spor Tesislerinin olduğu bir alan var. Bunlarla ilgili projelerimizi yaptık. Kaynak taleplerimizde oldu. Bir kısmının kaynağını bulduk İnşallah, bahardan itibaren onlara da başlayacağız”

'GELİN HEP BERABER HAYAL OLMADIĞINI GÖRELİM'

“Biz herkesin Yüksekovalı olduklarından gurur duydukları bir şehir istiyoruz. Başka bir düşüncemiz hesabımız yok. Benim şahsi tek düşüncem gittiğim yerde şehir inşa etmek. İmkanlar açısından en avantajlı şehir Yüksekova'dır. Hem bir ovadır, hem etrafı dağlarla çevrilidir yani sosyal, kültürel ve turizm açısından imkanlara sahip olan bir şehirdir. Şehrimizin değerini bilelim. Geleceğin Yüksekova'sı için bunları söyleyince hayal olduğunu düşünüyorlar. Gelin hep beraber hayal olmadığını görelim. Birileri şehrimizin şuan ki ekonomik sıkıntısının bizden önceki, Belediye Başkan Vekilliği döneminde olduğunu iddia ediyor. Ama ben şunu iddia ediyorum, daha önceki belediyeci idarecilerine de bunu söyledim. İlçenin her yıl bir sokağını yapmış olsaydınız, bu gün memleket bu sıkıntıların içinde olmayacaktı. Birileri gelip buranın alt yapısını üst yapısını yapalım demişse kötü bir iş yapmamıştır. En azından şehrimizin artık alt yapısı var” 

'EL BİRLİĞİYLE ŞEHRİMİZİ İNŞA EDELİM'

 “Allah rızası için bu altyapıya herkes gözü gibi baksın. Bu şehrin malıdır birileri gidip içine çöp atmakla uğraşmasın. Eğer bir gün bunları yakalarsak çok ciddi de cezalandıracağız. Haklarında suç duyurusunda da bulunacağız ve bunu herkes bilsin. Biz güzel işler yapmak için buradayız. Ben diyorum ki gelin Şehrin hakkını şehre verelim ve el birliğiyle şehrimizi inşa edelim” ifadelerini kullandı. / Yüksekova Gündem
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER