Van Cezaevi'nde dişi kuşa yasak... Gerekçe: Çiftleşebilirler

Van Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na her ay düzenli olarak yazdıkları ihlaller raporuna göre; Van Cezaevi yönetimi, tutuklu ve hükümlülerin dişi kuş besleme talebini kuşların çiftleşebilme ihtimalinden ötürü reddetti. Cezaevi yönetiminin kararına göre, aynı kafeste sadece erkek kuşlar olabilecek.

Van Cezaevi'nde dişi kuşa yasak... Gerekçe: Çiftleşebilirler
Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada “Van Cezaevi’nin bir karışmadığı kuşların cinsel hayatıydı, ona da karıştılar..! Dişi kafes kuşu isteğine ‘dişi kuş besleme yassaktır’ denmiş. Aynı kafeste sadece erkekler bulunabilecekmiş..! İnfaz hakimliğinin insafı bekleniyor” ifadelerini kullandı.


Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinden Mecit Şahinkaya, bianet’e yazdığı mektubunda da beslemek istediği kuşa getirilen yasağı anlattı. Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre  Mecit Şahinkaya mektubunda şöyle dedi: “Hapishane idaresinin karışmadığı bir tek kuşların cinsel yaşamı kalmıştı, ona da müdahale ettiler. Ekim ayında dişi kuş almak için talepte bulundum. Bir süre sonra gelip ‘Dişi kuş beslemek yasaklandı’ dediler. Görevli memur yasağa gerekçe olarak kuşların çiftleşmesini gösterdi. Aynı kafeste sadece erkek kuşların birlikte bulunmasına karar vermişler!”

Mecit Şahinkaya mektubunda Anayasa Mahkemesi kararının cezaevi yönetimi tarafından uygulamadığını da söyledi: ““Mahpuslardan Murat Kaymaz, o dönem bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevindeyken kendisine verilmesi engellenen Yürüyüş dergisi için Anayasa Mahkemesine başvurmuş, engelin kaldırılması kararı çıkmıştı. Bu karar üzerine Kocaeli İnfaz Hâkimliği, dergiyi, Kaymaz’ın nakledildiği Van Cezaevi’ne gönderdi. Ancak Van Cezaevi idaresi AYM kararını uygulamayıp yeni bir yasaklama kararı alarak dergiyi yine Kaymaz’a vermedi.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER