Altay: Libya'da HDP ve İYİ Parti'yle ret oyu verdik

HDP ve İYİ Parti ile birlikte TBMM'de Libya ile yapılan uluslararası anlaşmaya ret oyu verdiklerini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "Doğu Akdeniz’de çıkarlarımız yanlış dış politika argümanlarından dolayı sıkıntıya düştü."

Altay: Libya'da HDP ve İYİ Parti'yle ret oyu verdik
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Dün Dışişleri Komisyonu’nda Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Halkların Demokratik Partisi, Libya ile yapılan uluslararası anlaşmaya ret oyu verdik” dedi.

Altay, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Birçok gerekçemiz var. Yıllardır uluslararası anlaşmalar olur Meclis’e gelir, biz CHP olarak yüzde 99’una evet deriz. Daha önce gelen Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması olarak bilinen Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili metne de geçen hafta evet oyu verdik. Neden? Doğu Akdeniz’de çıkarlarımız Türkiye’nin yanlış dış politika argümanlarından dolayı sıkıntıya düştü. Sadece bizim düşse bir şey değil KKTC’nin de oradaki hak ve çıkarları sıkıntıya düştü. Biz Libya ile birlikte bir Münhasır Ekonomik Bölge Koridoru’nun açılmasıyla KKTC’nin hak ve menfaatlerini savunma noktasında elimizi güçlendirelim istedik.”

‘BAHÇELİ BEKA DEDİKÇE ERDOĞAN YENİLİYOR’

CHP Grup Başkanvekili, Erdoğan’ın, Kanal İstanbul projesiyle ilgili Montrö hatırlatmasına ise, “Montrö ile bana bir şey verilmedi demek gaflettir” diye yanıt verdi.

Meclis’te açıklamalarda bulunan Engin Altay, “Sağ olsun Bahçeli beka dedikçe AKP seçim kaybediyor. Bekanın ne olduğunu herkes biliyor. MHP diye de bir parti var. Sayın Bahçeli konuşunca ben AKP Genel Başkanı konuşuyor sanıyorum. Bahçeli’nin geçmişte Erdoğan ile ilgili söylediklerini ben şu anda ağzıma almaya utanırım. Sayın Bahçeli konuşmaya devam etsin. Bahçeli beka dediyse Erdoğan yeni bir yenilgi alacaktır.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER