DTK: Amed'deki saldırıda 4 ölü 416 yaralı

DTK Sağlık Meclisi Üyesi Saliha Aydeniz,Amed'deki bombalı saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 416 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

DTK: Amed'deki saldırıda 4 ölü 416 yaralı
DTK, yüzbinlerin katıldığı HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırının bilançosunu açıkladı. DİHA'ya konuşan DTK Sağlık Meclisi Üyesi Saliha Aydeniz, saldırıyı kınayarak, "Her şeye rağmen barış kazanacak" dedi.


Hunharca saldırılardan 416 kişinin yaralandığını belirten Aydeniz, yaralıların çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

1 kişinin yüksekten düşmesi sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini altını çizen Aydeniz, 12 yaralının bacağının koptuğunu, 8 yaralının solunum cihazına bağlı olduğunu, 35 yaralının yanık ünitesinde tutulduğunu, 22 yaralının da yoğun bakımda bulunduğunu kaydetti. 

Aydeniz, yaralılara ilişkin DTK olarak saat 12.00 detaylı açıklama yapacaklarını belirtti. 

Miting alanında 112 Acil Servisi'ne ait ambulansların bulunmamasına dikkat çeken Aydeniz, şunları aktardı: "Her mitingte ve organizasyonda Valilik bilgilendirilmesiyle gerekli tedbirlerin alınması için devlet kurumlarına yazılar yazılır. Bu bilgilendirme İl Sağlık Müdürlüğü'ne de yapılmıştır. Ancak Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi'nin resmi görevlendirmesini yapmamıştır. Patlama sonrası 112 Acil Servisi'ndeki çalışanların duyarlılığıyla ambulans gönderilmiştir. Aynı müdürlük daha bir hafta önce 112 Acil Servisi'nden 75 kişiyi görevlendirmiştir. Ambulansın geç ulaşması ve polisin gaz bombasıyla müdahale etmesi nedeniyle zaman kaybı yaşanmıştır. Bu da ölümlere neden olmuştur."

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER