Saldırının yapıldığı yere karanfiller bırakıldı

Diyarbakır’da bulunan tüm sivil toplum örgütleri AZC Plaza önünde bir araya gelerek, bombalı saldırının gerçekleştiği alana doğru yürüdü, barış isteği bir kez daha dile getirildi, saldırı yerine karanfiller bırakıldı.

Saldırının yapıldığı yere karanfiller bırakıldı

Diyarbakır’daki Sivil Toplum Kuruluş’ları (STK) dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitinginde bombalı saldırının yapıldığı İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü, karanfiller bıraktı.

stk'lar

Siyah zemin üzerine “Her şeye rağmen barış” yazılı pankart ile, Ofis’teki AZC Plaza’nın önünde toplandı.

Buradan bombalı saldırının yapıldığı İstasyon Meydanı’na yürüdü.

CGzY6l-UYAAD4Ig

Burada sivil toplum örgütleri adına yapılan açıklamayı Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaptı.

‘Artık bunlara yeter diyoruz’

Elçi, Diyarbakır halkının çatışma değil, barış istediği dile getirildi. Ardından patlamanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.

“Seçim süreci boyunca HDP’ye dönük gerçekleştirilen saldırılar ve dün burada yaşanan bombalı saldırılar, yarın sandık başında ve 8 Haziran’da yaşanabilecekler konusunda büyük kaygılar taşımamıza neden oldu.

“Ülkemizde yakaladığımız barış ortamının maalesef bir seçime kurban edilmek istenmesini kaygıyla izliyoruz.

CGzY6lbUcAAWZ8H

“Gerilim artırılarak, kan dökülerek seçmenin iradesine ve seçim sonuçlarına müdahale edilmek istenmektedir. Ülkemiz bu yaşananları çok gördü. Bu acıları çok yaşadı. Artık bunlara yeter diyoruz.

“Biz kentte bulunan STÖ’ler olarak yaşanan saldırıyı şiddetle kınarken, bu saldırıyı gerçekleştirenler bir yana bu provokasyonların yaşanmasına zemin hazırlayanların da en az onlar kadar suçlu olduğunu belirtmek istiyoruz.

“Bu çerçevede toplumun bütün kesimlerini sağduyuya ve daha barışçıl açıklamalar yapmaya davet ederken, yetkilileri de etkin önlemler almaya ve bu saldırıların gerçek faillerini ortaya çıkarmaya davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından patlamanın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER