Mehmet Abbasoğlu Dersim'de toprağa verildi

Kanser hastalığı nedeniyle dün yaşamını yitiren kapatılan DEHAP Genel Başkanı Mehmet Abbasoğlu’nun cenazesi Dersim’de toprağa verildi.

Mehmet Abbasoğlu Dersim'de toprağa verildi

Demokratik Halk Partisi’nin (DEHAP) kurucuları arasında yer alan ve bir dönem partinin genel başkanlık görevini de yürüten Mehmet Abbasoğlu’nun cenazesi Dersim’de toprağa verildi.

Mehmet Abbasoğlu’nun cenazesi kanvoy eşliğinden Diyarbakır’dan, Dersim Cemevine getirildi. Cemevinde yapılan cenaze töreninin ardından Abbasoğlu için Sanat sokağında bir tören düzenlendi.

Cenaze törenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Çimen Işık, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Dersim Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Dersim Eski Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin, Demokratik Belediyeler Birliği Temsilcisi Hüseyin Yılmaz, HDP Milletvekilleri Demir Çelik, Kemal Aktaş ve HDP PM üyeleri de katıldı.

Burada yapılan konuşmaların ardından Abbasoğlu’nun cenazesi defnedilmek üzere Sihenk Mahallesi’nde bulunan Asri Mezarlığı’na götürüldü.

Diyarbakır’dan getirilen kırmızı toprak Abbasoğlu’nun mezarına bırakıldı.

Kırmızı karanfillerinde bırakıldı mezarda dualar okundu.

KCK operasyonlarında tutuklanmıştı

Uzun süredir kanser tedavisi gören DEHAP kurucu başkanı Mehmet Abbasoğlu dün öğlen saatlerinde tedavi gördüğü Diyarbakır’daki özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Uzun yıllar Kürt siyasi hareketinde yer alan Abbasoğlu, 1997 yılında DEHAP’ın kuruluş çalışmalarında yer aldı, kurucu başkanlığını yaptı.

Abbasoğlu, 2009 yılında “KCK” adı altında başlatılan operasyonlarda tutuklanmıştı.  14 Nisan 2009 tarihinde gözaltına alınan, beş yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti

Abbasoğlu’nun tutuksuz yargılanmasına Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyordu.

Abbasoğlu, en son Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) yerel yönetimler komisyon üyesi olarak görev yapıyordu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER