Yüksekdağ: Barış dimdik ayakta

HDP’nin Van mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ “Dün Amed meydanında barışı bombaladılar. Bugün Van meydanında barış dimdik ayakta. Umut dimdik ayakta. Onlar kabus görüyor, bizim hayallerimiz gerçek oluyor. Bunu unutmayın” dedi.

Yüksekdağ: Barış dimdik ayakta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da gerçekleştirdikleri final mitinginde konuştu.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Türkiye halkları kazanacak’

“Büyük insanlığımız asla ve asla bombalara, kurşunlara, hain tuzaklara, kalleş saldırılara boyun eğmedi, eğmeyecek.  Yine büyük bir insanlık cesaret ve onur dersi verdiniz. İnsanlıktan cesaretten onurdan nasibini almayanlara 7 Haziran’da bu halklar en büyük dersi verecek.

“Miting meydanlarında halkımızı şiddete boğanlar, miting meydanlarını bombalayanlar, ölümden ve kandan beslenenler bilin ki korkuyorlar. Onlar aydınlıktan, barıştan korkuyorlar. Ama bizler yola çıkarken büyük insanlığın o kutsal değerlerini omuzladık, cesareti omuzladık. Bu korkaklar düzenine, saldırganlar düzenine karşı cesur halklarımızın zaferini ilan edeceğiz. Ölümden beslenenler savaştan, bombalardan ve yıkımdan beslenenler 7 Haziran günü yenilecekler, biz kazanacağız, sizler kazanacaksınız. Tüm Türkiye halkları kazanacak.

“Dün Diyarbakır meydanını kana buladılar ama o kanın ve vahşetin içinde tüm Türkiye tüm dünya büyük insanlığın ne demek olduğunu gördü. O can pazarı içinde yaralı kardeşlerini taşıyan ölümlerin olmaması için göğsünü bedenini siper ederek o özgürlük meydanını savunan oradaki kaos saldırısına, oradaki kaos planına teslim olmayan ve boşa çıkaran yiğit Amed halkını Van’dan selamlıyoruz.

“Yiğit Diyarbakır halkı meydandaki büyük savaş planını, kaos planının gösterdiği insani sorumluluk soğukkanlı duruşuyla boşa çıkardı ve o meydanda bizi bombalayanlar aslında kendilerini kendi geleceklerini bombaladılar.

‘Bizim yolumuz barış yolu’

“Hiçbir bomba, şiddet ve terör saldırısı bu umutlu, coşkulu, inançlı duruşumuzu bozamayacak. Hayallerimizi, isteklerimizi mücadelemizi yıkamayacak. Çünkü bizler sadece bu siyasi iktidarın sahipleri gibi güç için, koltuk için mevki, zenginlik, saltanat için yola çıkmadık.

“Bizim yolumuz barış yolu, o barışı ger şeye rağmen kazanacağız. Bizim yolumuz özgürlük yolu, özgürlüğü bize dayatılan esarete inat mutlaka kazanacağız. Bizim yolumuz Türkiye halklarının kardeşliği ve eşitliğinin yolu biz o kardeşliği ve eşitliği mutlaka sağlayacağız. Bizim yolumuz demokrasi yolu o demokrasiyi 7 Haziran’da mutlaka kazanacağız.

‘Halk failin kim olduğunu çok iyi biliyor’

“Partimize ve bizlere dönük onlara kalleşçe saldırıdan sonra insanlarımız sokaklarda diri diri yakıldıktan, infaz edildikten sonra parti bürolarımız bombalanıp miting meydanlarımızda bir katliam denemesi yapıldıktan sonra bir zahmet Cumhurbaşkanı Erdoğan daha dün bize dönük saldırıları kınıyor.

“Bu sözlere güvenmemizi bekliyorsa yanılıyor. İki ay boyunca partimiz her yerden kuşatıldı. Her yerden saldırılarla baskılarla tehditlerle komplolarla karşı karşıya kaldık. Her saldırı karşısında kendi güvenliğimizi de Türkiye’de 7 Haziran seçiminin güvenliğini de biz almak zorunda kaldık. Ne cumhurbaşkanı ne başbakan bu seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması için kılını kıpırdatmadı. İki ay boyunca yaptıkları tek şey partimize dönük saldırı ve hakaretti. Saldırganları partimize karşı kışkırtmaktı.

“Şimdi dönmüş Amed meydanındaki patlamanın failini arıyorlar. Siz neyi arıyorsunuz. Halk failin kim olduğunu çok iyi biliyor. Failler bu patlamanın sorumluları da partimize dönük tüm saldırılarına sorumluları da bu saldırı emrini verenlerdir. Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, başbakanıdır. Buna rağmen utanmadan bugün Türkiye halklarının karşısında çıkıp, hala 7 Haziran seçimlerinde kazanacaklarını sanıyorlar. Hala 7 Haziran seçimlerinde halkımızdan güç ve destek istiyorlar. Artık bu halkın size verecek oyu da yok, desteği de yok. Artık tüm Türkiye halkları mazlumun, haklının; barış, özgürlük, kardeşlik diyenin yanında olacak.

‘Kazanmamıza bir gün kaldı’

“Bir gün kaldı seçime. Kazanmamıza bir gün kaldı. O zamana dek her yerde haklılığımızın ve meşruiyetimizin nöbetçisi olacaksınız. Bize kurulan hain tuzakları boşa çıkaracaksınız. Bizi sokağa çıkarmaya, sokağa dökmeye, kontrolden çıkarmaya çalışanlara karşı en güçlü cevabı dün Diyarbakır’da olduğu gibi soğukkanlı duruşunuzla, demokratik duruşunuzla göstereceksiniz.

“7 Haziran günü o sandıklarda sözümüzü söyleyeceğiz. Onların şiddetten saldırıdan bombadan silahtan başka sözü kalmadı ama bizim sözümüz çok. Sözümüz güçlü. 7 Haziran’da o sandıklarda sözümüzü söyleyeceğiz. AKP hükümetine son sözümüz de bu olacak. Son sözümüz onları sandıkta bitirmek, o sandıklarda savaşı, şiddeti düşmanlığı bitirmek olacak.

“Onların bu zalim iktidarını 7 Haziran’da sözümüzle ve gücümüzle bitirdikten sonra bizler yeni bir yaşam için yine yolumuza devam edeceğiz.

Çağrı

“Her yerde bizleri bu yoldan çıkarmaya çalışanlara karşı dikkatli olun. Provokatörlere, sinsi tuzaklar sunanlara karşı dikkatli olun. Bizleri bu saldırıları dayatanlara 7 Haziran günü vereceğimiz oylar, sandıkla tutacağımız demokrasi nöbetiyle en esaslı cevap vereceğiz.

“Sokaklara çıkmayacaksınız. Her yerde, evinizde, mahallenizde çok kısa süre kala sandığa güvenli şekilde halkımızın gitmesi için gereken neyse onu yapacaksınız. Artık bizim görevimiz bu sayılı saatler boyunca halkımızın güvenli şekilde o sandıklara gitmesini sağlamak.”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER