DTK, Ezidî Bayramını kutladı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanlığı, Êzidî Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

DTK, Ezidî Bayramını kutladı
"İnsanlık tarihinde bayramların önemi barışın tesisi, yardım ve dayanışmayı güçlendirmesi anlamını taşıyor. Mezopotamya halklar ve inançlar mozaiğidir. Halklar ve inançlar, bin yıllardır  bu coğrafyada  birlikte yaşamanın kurallarını ahlaki geleneklerine göre oluşturdu" diyen DTK, toplumun sömürücü, zorba güçlere karşı eşitlik, özgürlük ve ahlakı temsil ederek, hakikatin kökleşmesine katkı sunduklarını ifade ederek, "Sundukları  oranda kökleştiler, varlıklarını korudular ve direniş geleneğinin  abidesi haline geldiler" diye ekledi.

'DİRENİŞ PINARININ AKMASINI SAĞLADILAR...'


'Êzidî halkının soykırım ve çeşitli vahşetlere karşı Derweşê Evdi aşkıyla  vatanlarını, varlıklarını, inançlarını koruduğunun' belirtildiği mesajda, "Uygulanan her türlü toplum kırım uygulamalarına karşın kararlı  oldular ve direniş pınarının sürekli akmasını sağladılar. Êzidi halkımızın kutsal günlerinden olan Êzidi Bayramını bu tarihsel moralle kutluyoruz" denildi.


'ÖNÜMÜZDEKİ BAYRAM ŞENGAL VE LALEŞ'TE...'


DTK, mesajında, DAİŞ vahşetiyle dünyanın dört  bir yanına savrulan halkın, Şengal Savunma Güçleri'nin (YBŞ) emeği ve kahramanlığı ile önümüzdeki bayramı Şengal ve Lalêş’te kutlayacağına inandığını da ifade etti.

 
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER