DTK: 'Kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkıldı'

Lice’de Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in askerler tarafından katledilmesine ilişkin bir açıklama yayınlayan DTK, “Lice’de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır.

DTK: 'Kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkıldı'
Lice’de Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in askerler tarafından katledilmesine ilişkin bir açıklama yayınlayan DTK, “Lice’de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır. Lice’deki katliam Türkiye halklarının gönüllü birlikteliğine, demokratik geleceğine özgür yarınlarına yönelik yapılan katliamdır. Oyalama, kandırma ve zamana yaymacı politikalarla bu ülkeyi uçuruma sürükleyen, Türkiye halklarının geleceğini karartmak isteyen AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmek tüm demokrasi güçlerinin öncelikli sorumluluğudur” dedi.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yaptığı yazılı açıklamada, demokratik çözüm sürecinin gelişmesi için Lice başta olmak üzere, birçok yerde demokratik direniş eylemlerini gerçekleştiren Kürt halkına yönelik katliam amaçlı bir saldırının daha gerçekleştiğini belirtti. Bu katliam amaçlı saldırıda Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in yaşamını yitirerek, demokratik çözüm sürecinin şehitleri olduğunu ifade eden DTK, “Bu demokrasi ve barış şehitlerimizi saygıyla ve onurla anıyoruz. Yine bu saldırıda Abdullah Akkolun (19) yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken çok sayıda kadın ve genç yaralı bulunmaktadır” dedi.

Bir yandan barış ve demokratik çözümü dilinden düşürmeyen AKP iktidarının diğer yandan sürece uygun adımlar atmaması, karakol, kalekol yapımları, kullandığı çatışmacı ve tehditkar dil ile bu katliamın asıl sorumlusu olduğunu vurgulayan DTK açıklamasında şunları belirtti: “Bu katliamlarla AKP iktidarı gerçek yüzünü açığa çıkarmış çözüm sürecinden ne kadar uzak olduğunu tüm Türkiye ve dünya ya bir kez daha göstermiştir.

Lice’de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır. Lice’deki katliam Türkiye halklarının gönüllü birlikteliğine, demokratik geleceğine özgür yarınlarına yönelik yapılan katliamdır. Oyalama, kandırma ve zamana yaymacı politikalarla bu ülkeyi uçuruma sürükleyen, Türkiye halklarının geleceğini karartmak isteyen AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmek tüm demokrasi güçlerinin öncelikli sorumluluğudur.

Şu iyi bilinmelidir ki Kürt halkı dün olduğu gibi bugünde hiçbir zaman yasaklarla, baskılarla, katliamlarla demokratik, eşit ve özgür yaşam yürüyüşünden, varlığını korumaktan ve özgürlüğünü sağlamaktan vazgeçmeyecektir. Halkımız her türlü engellemelere ve bedellere rağmen bu onurlu yürüyüşüne sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Kürt halkının bu kararlılığını herkese ve herkesime bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Demokrasi ve barış şehitleri olan Ramazan Baran ve Baki Akdemiri saygıyla ve onurla bir kez daha anarken onların demokratik eşit ve özgür yaşam özlemini gerçekleştirmek için başta halkımız olmak üzere tüm demokrasi güçlerini, sivil toplum örgütlerini, adaletten, eşitlikten, demokrasiden, insan haklarından ve özgürlüklerden yana olan tüm toplumsal kesimleri demokratik direnişi ve ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.” / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER