DTK ve HDP'den başsağlığı mesajı

HDP ve DTK Eşbaşkanları, PKK'nin öncü kadrolarından Ali Haydar Kaytan'ın yaşamını yitiren annesi Gülizar Kaytan için başsağlığı mesajı yayımladı.

DTK ve HDP'den başsağlığı mesajı

Açıklamada, Dersim 38 Katliamının yaşayanları arasında bulunan Kaytan'ın, Dersim'de uğradığı baskı, gözaltı ve tutuklamalardan dolayı 1996 yılında Almanya'ya iltica ettiği hatırlatıldı. "Cezaevinde Ağır hasta tutsaklardan biri olan Hayati Kaytan'ında annesi olan Gülizar Ananın, yaşadığı sürece göstermiş olduğu sabır ve yetiştirdiği yiğit evlatların annesi olarak unutulmayacak değer annelerimizden biri olmuştur" diye kaydedilen açıklamada, "Cenazesi Dersime götürülecek olan Gülizar ananın tüm halkımız tarafından görkemli bir şekilde sahiplenileceği ve mücadelesine layık bir uğurlama yapılacağına olan inancımızla başta ailesi olmak üzere  tüm halkımızın başı sağ olsun diyoruz" denildi.

HDP: HALKIMIZIN BAŞISAĞOLSUN

HDP Eşbaşkanları Figen yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın yayınladığı mesajda da şunlar belirtildi: “Dersim Katliamı’nın canlı tanıklarından Gülizar Kaytan'ın yaşamını yitirmesinden derin bir üzüntü duyduk.

Belleği Dersim katliamının, hayatı adeta Dersim halkının yaşamının bir örneği olan Gülizar Kaytan'a rahmet; ailesi, yakınları, Dersimliler ve tüm halklarımıza başsağlığı diliyoruz”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER