DTK'dan ulusal yas ve her akşam eylem kararı

DTK, siyasi parti ve kurumlarla yaptığı toplantı sonrası bölgede bir günlük ulusal yas ve her akşam eylem yapma kararı aldı.

DTK'dan ulusal yas ve her akşam eylem kararı

Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen ve 31 yurttaşın hayatını kaybetmesinin ardından siyasi parti ve kurumlarla yaptığı toplantıdan çıkan sonucu açıkladı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Hilmi Aydoğdu, yapılan toplantı sonrası kısa bir konuşma yaptı. Aydoğdu, Suruç’ta yapılan saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek toplantıda alınan karar ile yarın saat 08.00’den itibaren bölgede bir günlük ulusal yas ilan etme kararı aldıklarını söyledi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Aydoğdu, “Bütün Kürdistan halklarına ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni sahiplenen bütün dostlara bu yası en güçlü biçimde yaşamaları ve hayata geçirme çağrısını yapıyoruz. Yasımızı kurumlarımıza, iş yerlerimize, evlerimize siyah bayraklar asarak tavrımızı, duruşumuzu herkese göstermeye ve yaşadığımız acıyı bu temelde hayata geçirmeyi istiyoruz” dedi.

Aydoğdu son olarak, yarından itibaren bölgede bugünden itibaren saat 20.00’de ışık açma ve gürültü eylemi yapılacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER