KJK: Katliamlara karşı ortak direnişe

KJK Koordinasyonu, bütün Türkiye sol ve demokratik güçlerini DAİŞ vahşetine ve bunun destekleyicisi her türlü faşist saldırıya ve devlet-polis şiddetine karşı ortak direnişe ve demokrasi mücadelesini yükseltemeye çağırdı.

KJK: Katliamlara karşı ortak direnişe
KJK Koordinasyonu, 30’un üzerinde sosyalist ve devrimci gençliğin katledildiği ve yüzün üzerinde gencin yaralandığı Suruç katliamının Türkiye ve Kürdistan halklarının ve geleceklerinin kardeşlik-birlik ve dayanışma içerisinde ortak mücadele iradesine karşı yapılan alçakça bir saldırı olduğunu söyledi. Bu kalleşçe  katliamı ve destekçilerini lanetleyen KJK, “her biri halkların kardeşliği ve devrim şehidi olan 31 yoldaşımızı büyük bir minnetle anıyoruz.  Yeni yaşamın en direngen bir şekilde boyverdiği Kobanê sınırında bir araya gelen SGDF’li gençlerin “Birlikte Savunuyor, Birlikte İnşa Ediyoruz!” şiarı ile ortaya koyduğu onurlu tutumun ve özgür ve ortak gelecek mücadelesinin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.


“7. Haziran seçimlerinde onarılamaz bir darbe yiyen AKP iktidarının gelinen aşamada, neredeyse DAİŞ’in oluşumu ile paralel olan ortak yürüyüşünde her iki oluşumun ve şekillenmenin bir projenin parçaları oldukları daha fazla görülmektedir” denilen açıklamada,  “Her iki oluşumun da gelişimi, yükselişi ve çöküşü birbirine paraleldir. Başından beri bir özel savaş projesi olarak tasarlanan AKP modelinin ve Erdoğan figürünün, halkların özgürlük, demokrasi mücadelesine ve çözüm perspektifine karşı geliştirildiği daha iyi anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

‘BU AKP’NİN YENİLGİSİDİR’

KJK Koordinasyonu açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Önderliğimizin 2013 Newroz’unda geliştirmiş olduğu Demokratik Çözüm hamlesi, AKP’nin bütün bu çirkinliklerini ve gerçek yüzünü açığa çıkarmıştır. 2 yılı aşkın süren demokratik anayasal çözüm fırsatını AKP ve Türk devleti ya değerlendirecek, kapsamlı bir demokratik reform yaşanacaktı ki, bu halklarımıza her anlamda derin bir nefes aldıracaktı. Ya da bu süreç heba edilecek, fakat AKP artık halkı kandıramayacak, en önemlisi de tehlikeli faşist iktidarcı yükselişinin sonu getirilecekti. Ekim 2014’te tarihinin en uzun MGK toplantısında alınan savaş kararı ve Önderliğimize karşı geliştirilen özel savaş ve tecrit sistemi, özünde bu yenilginin bir ifadesi olmuştur. Başından beri Kürt halkına düşmanca yaklaşan AKP, bu politikasından asla vazgeçmemiştir. Üç yıldır Rojava’da İnsanlık onuru için kahramanca direnen Kürt özgürlük savaşçılarına karşı Türkiye, tarihinin en kirli savaşını yürütmektedir. Türkiye’nin barış ortamı denilen olgu ve algı tam bir kandırmacadır; iki yıldır Kürt halkı her gün en yiğit evlatlarını toprağa vermektedir. Kürt halkı artık Türk devletinin ve AKP sultasının hiçbir saldırısını kabul etmeyecektir. AKP’nin her geçen gün daha saldırganlaşması onun artık Türkiye’nin siyasi tarihinin çöplüğünde olmasını engelleyememektedir. Bu AKP’nin yenilgisidir.  

 Önderliğimizin demokratik siyaset hamleleri karşısında AKP siyaseten yenilmiştir. Kobanê, 7. Haziran seçimlerinin sonuçları ve “Birlikte savunuyor, birlikte inşa ediyoruz!” şiarı ve ruhu ile Pirsus’ta toplanan gençler şahsında bütün Türkiye halklarının demokrasiden yana çözüm iradesi ve mücadelesi güçlenmiştir. Demokratik ulus perspektifi büyük bedeller ve zorlu bir mücadele ile kendi akış yolunu bulmuştur.  Artık Türkiye’de halkların ortak demokrasi, dayanışma ve özgürlük tercihi ve mücadelesi geleceğimizi belirleyecektir. Türk ve Kürt halkı, kadınları ve gençleri kendini savunma ve yaşamı birlikte inşa etmenin yolunu ve potansiyelini yaratmış durumdadır. Kobanê’de Türk ve Kürt gençlerinin omuz omuza yoldaşça DAİŞ’e karşı sergilediği direniş Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakaya, Sinan Cemgillerin halkların kardeşlik ve direniş çizgisinin güncellenerek vücut bulması ve toplumsallaşmasıdır.“

KJK’DEN ORTAK DİRENİŞ ÇAĞRISI

KJK açıklamasında, “Bütün Türkiye sol ve demokratik güçleri, DAİŞ vahşetine ve bunun destekleyicisi her türlü faşist saldırıya ve devlet-polis şiddetine karşı ortak direnişe ve demokrasi mücadelesine çağırıyoruz. Başta Kürt halkı olmak üzere, bütün Türkiye halklarını birlik olmaya ve halklarımızı giderek teslimiyete ve karanlığa sürükleyen  AKP’nin bu gidişatına müdahale etmeye çağırıyoruz.  Halkımızı ve kadınları 40 yıllık demokrasi mücadelesinde onurlu ve iradeli duruşu ile elde etmiş olduğu kazanımları bütün gücü ile savunmaya çağırıyoruz. Her türlü katliam ve saldırı karşısında halkımızı direnmeye ve halkların demokratik çözüm mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Gerçek barışın teminatı olan Önderliğimizin özgürlüğü için mücadeleyi yükseltelim” çağrısı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 15:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
MİSAFİR
MİSAFİR - 9 yıl Önce

hep ayni hi̇kaye..

SIRADAKİ HABER