Edirne'de HDP binası polis ablukasına alındı, Silivri'de buluşan heyette 10 gözaltı

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya yürüyüş başlatacak. 'Demokrasi yürüyüşü' öncesi Edirne İl Örgütü binası polisler tarafından ablukaya alındı. Edirne'ye gitmek için Silivri'de buluşan heyete de polis engel olmaya çalışarak 10 kişiyi gözaltına aldı. Eş Genel Başkan Pervin Buldan "Asla yürüyüşümüzden geri adım attıramayacaklar" dedi.

Edirne'de HDP binası polis ablukasına alındı, Silivri'de buluşan heyette 10 gözaltı
Halkların Demokratik Partisinin (HDP) 1 Haziran’da açıkladığı “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında bugün Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlayacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi partinin Edirne İl Örgütü binası ablukaya alındı. Parti binasının önü ve çevresinde çok sayıda polis konumlandırıldı.

Edirne’ye gidecek olan heyet ise Silivri’de buluştu. Bulrdan’a, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Serpil Kemalbay, Musa Piroğlu, Tuma Çelik, Ömer Öcalan, Fatma Kurtulan, Dersim Dağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Zeynel Özen, Ayşe Acar Başaran, Filiz Kerestecioğlu ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi eşlik etti.

Burada henüz bekleme halindeyken vekillerle birlikte giden en az 10 kişi gözaltına alındı. Vekillerle polisler arasında arbedeye varan tartışmalar yaşandı. Gözaltıların ardından polis biber gazı da sıktı. Gözaltına alınanlardan 3’ü HDP ilçe ve il yöneticileri. Eş Genel Başkan Pervin Buldan Silivri’de kısa bir açıklama yaptıktan sonra heyetle birlikte Edirne Cezaevinin önüne doğru yola çıktı.

BULDAN: BARIŞ GELENE KADAR DEVAM

Eş Genel Başkan Pervin “Asla bizi kararlı yürüyüşümüzden geri adım attıramayacaktır. Biz bu kadar değiliz. Biz binleriz, milyonlarız. Türkiye’nin bir çok kentine giriş ve çıkışları yasaklayarak, Anayasaya aykırı bir şekilde meşru olmayan demokratik olmayan kararlar aldınız. HDP’yi asla halkla buluşturmamak için aldığınız tedbirler, halkımızla bir araya gelmemize engel olamayacaktır. Barış, demokrasiden, Demirtaş’tan, Yüksekdağ’dan bu kadar korkulmaz. Onlar milyonların iradesidir. Bu yürüyüş aynı zamanda Osman Kavala içindir. Bugün AKP hükümeti tarafından açlığa, yoksulluğa, sefalete maruz bırakılan milyonlar içindir. Bu yürüyüş devam edecektir. Bu ülkeye barış, özgürlükler, demokrasi gelene kadar bu yürüyüş devam edecektir” diye konuştu.

Yürüyüşü engelleme çabaları kapsamında günler öncesinden Edirne ve Hakkari’nin yanı sıra Tekirdağ, Van ve Kocaeli Valilikleri kentin girişlere sınırlama getirip, yine bu kentlerin genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirmişti. / DUVAR - MA 


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER