Ege Üniversitesi'ne girişlerde cezaevi önlemleri

Ege Üniversitesi kampüsü girişlerine rektörlük tarafından katı güvenlik önlemleri getirildi.

Ege Üniversitesi'ne girişlerde cezaevi önlemleri

Ege Üniversitesi yerleşkesinde 21 Şubat’ta öğrenciler arasında çıkan bir kavgada Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesinin ardından üniversite rektörlüğü, kampüsün ana giriş kapısı başta olmak üzere tüm girişlerine katı güvenlik önlemleri getirdi. Öğrenciler ise duruma tepkili.

DİHA’nın haberine göre; eğitim-öğretimin tatile girmesi ile birlikte Ege Üniversitesi yerleşkesi içerisinde rektörlükçe alınmaya başlanan güvenlik tedbirleri, yeni bir boyut kazandı. Yaşanan olayın ardından kampüsün tüm girişlerinde öğrencilere yönelik kimlik kontrolü ve üst araması yapılmasının yanı sıra kampüse giren araçlar da bagajları açılarak kontrol ediliyordu. Yine çeşitli noktaların çevik kuvvet ekipleri ile sivil polislerin gruplar halinde konuşlandırıldığı kampüs ana girişinde ise TOMA’lar bekletiliyordu.

Ancak eğitim dönemini sona ermesiyle birlikte rektörlük, kampüsün ana giriş kapısı başta olmak üzere tüm girişlerine turnikeler yerleştirdi. Daha önce yurttaşlara açık olan kampusa artık öğrenci olmayanlar da giriş yapamayacak.

Üniversitede okuyan öğrenciler ise rektörlüğün getirdiği bu yeni uygulamanın bilimsel eğitime yapılmış bir “darbe” olduğu ve üniversitede giderek bilimsel eğitimden uzaklaşıldığını düşünüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER