SGDF: Kobani'ye, Suruç'a daha güçlü geleceğiz

SGDF, ESP, BEKSAV ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu Suruç Katliamı’na ilişkin yatıkları ortak açıklamada, “Kobani’ye, Suruç’a daha güçlü geleceğiz” dediler.

SGDF: Kobani'ye, Suruç'a daha güçlü geleceğiz

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Hukuk Bürosu ile Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), 31 kişinin Suruç katliamına ilişkin açıklama yaptı.

Ortak açılama ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya, BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ağbulut ile yaralı SDGF’liler İlke Başak Baydar ve Özgür Bedel tarafından yapıldı.

SGDF adına söz alan İlke Başak Baydar “Beraber Savunduk Beraber İnşa Ediyoruz” slganıyla başlatılan kampanyaya ilişkin bilgi verdi.

‘Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz’

“Bizler Gezi’nin çocuklarıyız. Gezi’de dayanışmayı gördük, Gezi’de komünleri gördük. Kadınların özgürlük haykırışını Gezi’de işittik, eşitlik ve kardeşliği Gezi’de daha iyi tanıdık. Ve en önemlisi faşizme isyanı, direnmeyi, egemenlerin karşısında diz çökmemeyi Gezi’de milyonlarla yaşadık. İşte tam da bu yüzden Kobani’ye giderek yeniden inşa çalışmalarına katılmaya karar verdik. Gezi’nin ve Kobani’nin direnci arasında köprü olmak için yola çıktık.

“Ortadoğu’daki kan deryasının ortasında yükselen Rojava Devrimi’nde direnci, özgürlüğü, kadın devrimi ve gençlik iradesini bulduk. Katliamlarla halklara kan kusturan, kadınları köleleştiren IŞİD’e karşı yıkılmayan Kobani’de bulunmak istedik.

“Yıkık bir şekilde ayağa kalkmayı bekleyen özgürlüğün ve direnişin kentine çocuk parkı, kütüphane, hatıra ormanı ve müze inşa ederek dayanışmayla yaralarını sarmak istedik. Ancak AKP hükümetinin TIR’larla silahlandırdığı, lojistik desteğini hiçbir zaman esirgemediği IŞİD çetesinin gerçekleştirdiği bu kanlı katliamla karşı karşıya kaldık.”

“Hiç tereddütsüz şunu söyleyebiliriz. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz ama şaşkın değiliz. Unutmuyoruz. Bizlere ‘Kobani için sevinmeyin, oraları nasıl inşa edeceksiniz’ diyerek fetvalar veren AKP hükümetinin ta kendisiydi. Ve çok iyi biliyorlardı ki bizler Kobani’ye geçebilseydik, Kobani üzerindeki tecrit yerle bir edilmiş olacaktı. İşte bu yüzden bizleri katliamla karşı karşıya bıraktılar.”

“Buradan bir kez daha yineliyoruz. Her ne pahasına olursa olsun Kobanê’nin inşasına, Rojava Devrimi’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yürüttüğümüz kampanya artık milyonların kampanyası olmuştur. Bizleri durdurabileceklerini zannedenler yanılıyorlar. Yarın Kobani’ye, Suruç’a daha güçlü geleceğiz. ‘Beraber Savunduk Beraber İnşa Ediyoruz’ kampanyasını sahiplenen, parçası olan herkesle devrime akacağız.”

Talepler

* “Katliamın sorumluları derhal bulunmalı ve yargılanmalıdır.

* Suruç katliamı dosyasındaki gizlilik kararı bir an önce kaldırılmalıdır.

* SGDF üyelerine dönük polis takipleri ve telefon tacizleri durdurulmalıdır.

* Bizlerinde parçası olduğu HDP’ye ve vekillerimize dönük saldırgan söylemlere son verilmelidir.”

Kaya: Suç duyurusunda bulunacağız

Ardından Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya söz aldı.

Olay yerini gören çokça güvenlik kamerası olduğunu belirten Kaya, bu görüntülerin ne kadarın polis tarafından toplandığını bilmediklerini söyledi.

Dosyanın Urfa’ya gönderilmesinin ardından “gizlilik” kararı alındığını belirten Kaya şunları söyledi:

“Soruşturmanın sağlıklı yürütebilmesi için bu soruşturmaya taraf olmamız gerektiğini belirttik. Savcılık ise bir süre beklememiz gerektiğini söyledi. Gizlilik kararına itiraz ettik. İki sulh ceza mahkemesi itiramızı reddetti.

“İlk yapılanın gizlilik kararı olması, bizi dosyanın dışına itmek istiyorlar. Bu soruşturmanın çok kısıtlı bir şekilde sadece bombacı katil üzerinden sürdürüleceği yönünde bir kaygımız var. Ancak biz tüm bağlantılarının açığa çıkartılmasını istiyoruz.

“Tek fail ile bu dosyayı kapatmak istiyorlar. Biz o bombacının oraya girişini sağlayan, insanların yaralılara ulaşmasını engelleyen, bombacıların sınırdan geçişlerini sağlayan görevliler ve bu bombacıların varlığını bilip gerekli işlem yapmayan MİT görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

“150’nin üzerinde arkadaşımız yaralandı. Şu anda 19 yaralımızın tedavileri hastanelerde devam ediyor. 1’i Kocaeli, 5’i Urfa, 1’i Diyarbakır, 1’i Samsun, 1’i Antep, 1’i Hakkari, 1’i Ankara, 1’i Malatya ve 7’sinin İstanbul’da tedavileri sürüyor. Mert Cömert’in hayati tehlikesi devam ediyor.”

Bedel: Sokaklara çıktık ve şiddete maruz kaldık

Kadıköy’deki eyleme yönelik polis saldırısını hatırlatan Bedel, şöyle konuştu:

“Gerçekleştirilen bu saldırılar bir siyasal soykırım sürecinin devamı ve faillerin sorumluluğunun bulunması, insanların duyarlılığının artırılmasına engel olmak için çıkartılan saldırılardır

“Bu saldırıları devletin başındaki organizatörlerin, yöneticilerin gerçekleştirdiğini, sadece üzerindeki bombayı patlatan şahsın değil, cumhurbaşkanından istihbaratçısına tüm devlet yöneticilerinin bilgisi dahilinde olduğunu ifade etmek için sokaklara çıktık ve şiddete maruz kaldık.”

Otlu: Kobani yine sana geliriz

ESP İl Başkanı Çiçek Otlu, kampanyayı “Kobani yine sana geliriz” ve “Katillerden hesap soracağız” sloganıyla devam ettireceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER