Emel Korkmaz: Çocuklarımızın Canı Bu Kadar Ucuz Olmamalıydı

Ali İsmail Korkmaz davasında sekiz sanığa verilen karar sonrası yapılan açıklamada avukatlar, HDP ve CHP temsilcileri ve Korkmaz ailesi karara tepki gösterdi.

Emel Korkmaz: Çocuklarımızın Canı Bu Kadar Ucuz Olmamalıydı
 Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davanın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi bugün görülen yedinci duruşmasında sekiz sanık hakkında karar verildi.

Mahkeme cezaları “kasten yaralayarak ölüme sebebiyet vermekten” suçundan verdi, indirim uyguladı.

Tutuksuz üç sanıktan  Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin beraat etti. Tutuksuz polis Yalçın Akbulut’un 10 yıl hapsine ve tutuklanmasına karar verildi. Tutuklu polis sanık Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, tutuklu diğer sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever altışar yıl sekizer ay ceza aldı. Üç yıl dört ay ceza verilen tutuklu sanık Ebubekir Harlar ise tutuklu kaldığı süre gözüne alınarak tahliye edildi.

Kararlar mahkeme salonunda sloganlarla protesto edildi. Kararın ardından avukatlar ve Korkmaz ailesi adliye önünde toplanan grubun yanına giderek basın açıklaması yaptı.

Korkmaz ailesi avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi. Korkmaz ailesi kararı kınadıklarını belirtti.

Avukat: Karar Erdoğan’ın baskısıyla alındı

Korkmaz ailesi avukatları adına konuşan Ayhan Erdoğan “Bu karar adil değil, Tayyip Erdoğan’ın baskısıyla alındı” dedi. Kararı temyiz edeceklerini söyledi.

“Bu karar, katliamlara talimat verenlerin, azmettirenlerin mahkeme üzerindeki baskısının devam ettiğinin göstergesi. Ethem Sarısülük davasında da katilin korunduğunu gördük. Bu davada adil bir karar çıkmasını umut ettik.

“Bugün, geçen celsede Tayyip Erdoğan’ın esnaflara seslenişinin amacı belli oldu. Esnaflar ve katil polisler mahkemece korunmuş ve bu kararla adeta mükafatlandırılmış oldu.

“Bu davanın insan hakları mahkemesine dek sürecini takip edeceğiz. Azmettirici olarak da dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir valisi ve emniyet müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunacağız.

“Katillerin tekrar yargılanıp hak ettikleri cezayı almalarının yanı sıra talimat verip azmettirenlerin de yargılanması için çaba göstereceğiz. Kararı sadece temyiz etmeyecek, takipçisi olacağız.

Korkmaz ailesi: Bunu beklemiyordum

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz “çocuklarımızın canı bu kadar ucuz olmamalıydı” dedi.

“19 yaşında bir gencin canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Nasıl katledildiği tüm dünya gördü. Katillerin cezası bu kadar olmamalıydı. Ben bunu beklemiyordum.”

Baba Şahap Korkmaz, “Gelen talimata göre karar verilmiş. Çabamız kayda alınmamış. Katil korunacak, mağdur olan daha mağdur olacak. Bu ülkenin sistemi bu maalesef. Bu kararları verenleri kınıyorum” dedi.

Kocasakal: Kimsenin güvenliği kalmadı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Bugün burada adalet, toplum vicdanı yara aldı” dedi.

“ Bu kararda öldürme kastı olmadığı kabul edildi. Bir insanı kalaslarla döverseniz bunun adı dünyanın her yerinde canavarca his sevkiyle kasten öldürmedir. Burada Ali İsmail bir kez daha öldürüldü.

“Bu ülkede hiç kimsenin bir takım kişileri alıp, öldüresiye dövüp, öldürme hakkı yoktur . Bu kararla kimsenin hukuki güvenliğinin kalmadığı tescil edildi.”

Beştaş: Bu yargılama bu salonda yapılmadı

HDP eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, “Bugün savunmayı yapanların savunmalarını hazırlayan bizzat Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

“Bu yargılama değil. Hükümetin cinayetin arkasında olduğu yargılamalarda vereceği karar da ancak böyle olabilir.

“Mahkemeleri taşımalı yargılamaya dönüştürerek kendilerine uygun mahkeme seçerek yargılama yaptıranlar bu kararı önceden yazmıştı zaten. Bu yargılama bu salonda yapılmadı.”

Tanrıkulu: Vicdanları yaraladı

CHP Sezgin Tanrıkulu da CHP vekilleri olarak duruşmaya katıldıklarını ve kararın vicdanları yaraladığını söyledi. Tanrıkulu konuşmasına devam ederken dayanışma için adliye önüne gelenler barikatlara yöneldi. Polis gaz bombaları ile saldırıya geçti.

Gaz bombaları Korkmaz ailesini de etkiledi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER