Emniyet'ten Cemaate Operasyon

İstanbul ve bazı diğer kentlerde polis eş zamanlı 'Cemaate' yönelik operasyon başlattı. Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binası da dahil bazı adreslerde aramalar yapıldı.

Emniyet'ten Cemaate Operasyon

İstanbul'un da ve bazı illerde Emniyet güçleri 'Cemaate' yönelik olarak operasyon başlattı. Operasyonun Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van Erzurum ve Ankara'yı kapsadığı belirtildi. Düzenlenen operasyon kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

(Zaman Gazetesi önünde destek veren halkın bekleyişi)

GÖZALTINDAKİ İSİMLER

*Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca
*Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan
*Sungurlar dizisinin Yönetmeni Engin Koç
*Dizi senaristi Ali Kara
*Tek Türkiye dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ
*İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder
*Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu İkizoğlu
*Elif Yılmaz

* Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı hakkında da gözaltı kararı var. Dumanlı gözaltına alınmayı bekliyor.

SAMANYOLU TELEVİZYONUN DİZİLERİ HEDEFTE


Samanyolu televizyonunda yayınlanan Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç Van'da gözaltına alınırken Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan ise Eskişehir'de gözaltına alındı. Asan twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu.

Asan, Twitter hesabı üzerinden, "An itibarı ile gözaltına alınıyorum. Suçumuz milletimize ve devletimize hizmet ise biz bu suçu işledik arkadaş. Dua ricası ve selamla" ifadelerini kullandı. Koç ve Asan Sağlık konrollerinin ardından Eskişehir ve Van Emniyet Müdürülüklerine getirildiler.

"BİZ HAZIR BEKLİYORDUK"

Saat 06.00 sıralarında polislerin evlerine gelerek eşi Salih Asan'ı gözaltına aldıklarını anlatan Şengül Asan şunları söyledi:

"Sabah ezan okunurken geldiler. Gözaltı kararını okuttular. Eşi olduğum için bana bilgi verdiler. Polis arkadaşlar sağ olsunlar güzel davrandılar. 06.00'da gelip 06.50'de evden çıktılar. Namazını kıldı, çantası zaten akşamdan hazırdı. Önce sağlık kontrolü için Yunusemre Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Sağlık kontrolünden sonra da emniyete getirildi. İstanbul'a sevk edileceğini söylediler. Suçlamayı tam ayrıntılı olarak bilmiyorum. Terörle Mücadele Şubesi olarak alacaklarını söylediler. Eşim 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı. Çekimleri Eskişehir'de yapılıyordu. Yönetmenimiz Engin Koç da gözaltına alındı. Bildiğim kadarıyla Eskişehir'den iki kişi var. İnternetten, Twitter'dan okumuştuk isim listesinde vardı. İsmini de yanlış yazmışlardı. Eşim bana esprili şekilde 'Bir harfle kaçırmam bu şansı inşallah' demişti. Biz hazır bekliyorduk zaten."

SENARİST KARA VE ALEMDAĞ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan sabah saatlerinde gözaltına alınan dizi senaristi Ali Kara Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrollünün ardınadan Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ayrıca iki dizi oyuncusunun da gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında. 

Operasyon kapsamında Tek Türkiye isimli dizinin senarist ekibi arasında bulunan Makbule Çam Alemdağ da gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Alemdağ'ın İstanbul'a gönderileceği belirtildi.


TÜRBANLI KADINA KADIN POLİS EŞLİK ETTİ

Terörle Mücadale Şubesi polislerinin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bir kadın da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadının adının Elif Yılmaz olduğu öğrenildi.

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. Türban kullandığı görülen Yılmaz hastane çıkışı kendine yönelen soruyu yanıtsız bıraktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin başkentteki adresine gitti.

Zanlı'nın adresinde olmadığı tespit edildi. Emniyet mensubunun yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

(Gözaltına alınan dizi senaristi Ali Kaya)

ZAMAN GAZETESİ'NDE ARAMA

Zaman Gazetesi'nin İstanbul-Yenibosna'daki binasına da çok sayıda polis ekibinin geldiği belirtildi. Bu sırada gazetenin önünde gruplar toplandı. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi. Polisle bekleyen arasında kısa süre itişmeler yaşandı.


(Zaman Gazetesi'nin merkez binasından bir görüntü)

"ÖZGÜR BASIN SUSMAYACAKTIR"

Hakkından gözaltı kararı olduğu söylenen Today's Zaman Genel Yayın Müdürü Bülent Keneş de, "Bu operasyon da Türkiye'de geriye kalmış bir avuç özgür ve işini yapmaya çalışan medyaya gerçekleşiyor. Ama şunu bilsinler ki özgür basın hiçbir zaman susmayacaktır. Haber kutsaldır, yorum hürdür. Bu kutsal vazifeyi Türkiye'de bir kısım meslektaşlarımız yerine getirecektir." dedi.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Cemaat operasyonunu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.

Emniyet'ten Cemaate Operasyon
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER