Enkaz altında doğan bebek, kaçırılma tehlikesine karşı güvenli bir yere yerleştirildi

Suriye'de enkaz altında doğan Aya bebeği, olası kaçırma ve evlat edinme dolandırıcılığı tehlikesine karşı korumak için tedbir alındığı belirtildi.

Enkaz altında doğan bebek, kaçırılma tehlikesine karşı güvenli bir yere yerleştirildi

Maraş merkezli depremler nedeniyle büyük bir yıkımın meydanda geldiği Suriye'de, enkaz altında doğan ve Aya adı verilen bebek, kaçırılma tehlikesi nedeniyle tutulduğu hastaneden güvenli bir bölgeye yerleştirildi. BBC'nin aktardığına göre sağlık yetkilileri, olası kaçırma ve evlat edinme dolandırıcılığı tehlikesine karşı ihtiyati tedbir alındığını söyledi.

Enkaz altından çıkarılan Aya, tedavi için Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Afrin’de bir hastaneye kaldırılmış, pazartesi günü ise hastaneye silahlı saldırı düzenlendiği duyurulmuştu. Hastanedeki saldırının Aya’yı kaçırma girişimi olduğu iddia edilmiş ancak sağlık yetkilileri bu iddiayı yalanlamıştı. Dr. Ahmad Hajj Hassan, "Kaçırılma iddiaları bir yanlış anlaşılma. Saldırı, tamamen hastane içi bir sorundu ve bebekle hiçbir ilgisi yoktu" demişti.

ANNESİNİ, BABASINI VE DÖRT KARDEŞİNİ KAYBETTİ 

Anne, Aya’yı dünyaya getirdikten sonra yaşamını yitirmişti. Arama-kurtarma ekipleri bebeğe bulduğunda, göbek bağı hala annesine bağlıydı. Aya bebeğin babası ve dört kardeşi de depremler nedeniyle hayatını kaybetti.

Aya’nın kurtarılma görüntüleri, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılmıştı. Suriye’de çöken bir binanın enkazında dünyaya gelen Aya'yı evlat edinmek için binlerce kişi başvuru yapmış ancak Aya’nın sağlık durumu netliğe kavuşmadan evlat edinmeye ilişkin prosedürlerin başlatılmayacağı açıklanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER