Erbil Bağdat'a yedi öneri sundu

Erbil, Bağdat'la krizin yatıştırılması için yedi maddelik bir öneri hazırladı. Sınırlara ortak güç konuşlandırılmasını da içeren öneriler için Bağdat'tan yanıt bekleniyor.

Erbil Bağdat'a yedi öneri sundu
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin, Bağdat’la sınır geriliminin sonlandırılması amacıyla yedi öneri içeren bir plan sunduğu açıklandı. Bağdat’la askeri müzakereleri yürüten heyetin üyelerinden Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, yedi maddelik listeye yanıt beklediklerini söyledi.


Rudaw’a konuşan Yaver, “Kürdistan Bölgesi’yle Irak hükümeti arasında perşembe günü Musul’da yapılan son görüşmede her iki taraf da görüşmeler için yedişer maddelik taslaklar hazırlamıştı. Tarafların birbirlerinin taslaklarını okumasından ve bizim Kürt siyasi liderliğinin onayını almamızdan sonra, Irak’a yedi maddelik nihai bir belge sunduk ve şu an yanıtlarını bekliyoruz” dedi.

Yaver, nihai önerilerinin içeriği hakkında “Belge, tartışmalı bölgelere ortak güçlerin konuşlandırılmasını, bu gücün kaç kişiden oluşması gerektiğini ve onları kimin komuta edeceğini içeriyor” dedi. Yaver, Kürt tarafının ‘sınır geçişlerine sivil kontrol ve koalisyon güçlerinin konuşlandırılmasını’ önerdiğini de söyledi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER