Erciş depremden çıkmış gibi!

Van'da, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eylemleri kenti savaş alanına çevirdi.

Erciş depremden çıkmış gibi!
55 yaşındaki Hamit Caner'in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM'leri zarar gördü. Van ve Hakkari'nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van'ın Erciş İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

Van'ın Erciş, Muradiye, Çaldıran, Başkale; Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde dün öğlen saatlerinde başlayan olaylar gece boyunca sürdü. Onlarca işyerinin, bazı banka şubelerinin ateşe verildiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'de Vallik ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Van kent merkezine ise çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Merkezde konuşlanan jandarma ekipleri, olası bir saldırıya karşı sabaha kadar hazır bekletildi.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Cadde ve sokakların adeta sava alanına döndüğü Van'da bir çok kişi yaralandı. Serhat Mahallesi'nde ateşli silahla başından yaralandığı ileri sürülen 55 yaşındaki Hamit Caner kaldırıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sabaha doğru kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ARAÇLAR VE İŞYERLERİ YAKILDI

Olayların sabaha kadar sürdüğü Van'da acı bilanço ise günün aydınlanması ile birlikte ortaya çıktı. Sokak aralarında onlarca araç ve işyeri ateşe verilirken, bir çok banka ATM'si ve yüzlerce işyerinin ise camları kırıldı. Cadde ve sokak aralarına kurulan barikatlar, tahrip edilen tabelalar, yerinden sökülen trafik ışıkları ve mobese direkleri kente savaş görüntüsü verdi.

ERCİŞ'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Erciş İlçesi'nde ise Atatürk ve İnünü Caddeleri'nde yakılan ve tahirip edilen onlarca işyerlerinden sabah saatlerinde bile dumanların yükseldiği görüldü. Günün aydınlanması ile birlikte adeta deprem ve savaş görmüş bir manzara oluşturan işyerlerine koşan vatandaşlar, büyük zararlarla karşı karşıya olduklarını belirtirken, bazılarının da gözyaşlarına hakim olmadığı gözlendi.

KEPENKLER KAPALI

Kobani protestoları yüzünden ağır bir bilonçunun yaşandığı Van, Hakkari ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli'de bugün kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında işyerlerinin kapalı olduğu kent merkezi ve ilçelerde polisin aldığı güvenlik önlemleri ise sürüyor. / dha
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER