Erdoğan: ABD'nin vize kararı çok üzüntü verici

Erdoğan, ABD'nin Türkiye'den yapılacak vize başvurularını askıya almasını "Çok üzüntü verici" diye niteledi. Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamanın aynısının yapılması talimatını da 'mütekabiliyet ilkesi gereği' kendisinin verdiğini söyledi.

Erdoğan: ABD'nin vize kararı çok üzüntü verici
Resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Pedro Poroşenko ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası, ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda söz alan Erdoğan, “Buradan bir müjdeyi milletimle paylaşmak isterim. Ukrayna’da Türk diline ve Kültürüne yönelik büyük ilgiye karşılık vermek için Yunus Emre Kültür Merkezi’ni açıyoruz. FETÖ ile mücadele konusunda atacağımız adımları da sayın dostum Poroşenko ile konuştuk” dedi.

Erdoğan, ABD ile Türkiye’nin vizeleri karşılıklı askıya almasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Bu karar her şeyden önce çok çok üzüntü verici. Yani Ankara’da Büyükelçinin böyle bir kararı alarak uygulamaya sokması üzüntü vericidir. Dışişleri Bakanlığımız yetkilileri konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle muhataplarını aramışlardır.  Bakanımız bana konuyu ilettiği anda kendilerine sadece şunu söyledim: Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce biz bir kabile değiliz. bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin ne ise mütekabiliyet esasına dayalı olarak o metnin aynını bizim de ABD Büyükelçimiz aynen açıklasın. Süreç bundan ibarettir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER