Erdoğan: Bahçeli'yi Muhatap Almıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin şahsı ve ailesiyle ilgili edep sınırlarını aşan ifadeler kullandığını belirterek, kendisini muhatap almadığını söyledi.

Erdoğan: Bahçeli'yi Muhatap Almıyorum
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla ilgili ''Netice belirleyici değil. Başbakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşecek'' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin AKP’nin görüşme talebine şartlı evet demesini de değerlendiren Erdoğan, ''Bahçeli'yi muhatap almayacağım: Şahsıma, ailemle ilgili edep sınırlarını çok aşan ifadeler kullanmıştır. O yüzden muhatap almıyorum. Onunla ilgili bütün süreçler yasaldır. Sonuna kadar kullanacağım yasal haklarımı'' dedi.

TIKLAYIN - AKP’NİN GÖRÜŞME TALEBİNE MHP’DEN ŞARTLI EVET

Bahçeli ne demişti?

Geçici AKP Hükümeti Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun görüşme talebi üzerine Bahçeli özetle şöyle konuşmuştu:

“Türkiye tek bir kişinin egosuna, tatminsiz iktidar hastalığına ve koltuk hırsına adeta boyun eğmiştir.

“Erdoğan’ın, Davutoğlu’na CHP Genel Başkanı’yla görüşmesinden bir gün önce; ‘Kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur’ diyerek çektiği ihtar ve yaptığı ayar bugünkü bunalım tablosunun asıl nedeni olmuştur.

“Davutoğlu’nun bundan sonra ne yapılacağıyla ilgili saraydan talimat ve siyasi diyet listesini bizzat alması en makul ve doğru seçenektir.

“Elbette MHP, AKP’yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. 

“Fakat önce, Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir.

“Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır.” / Bianet

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER