Erdoğan: MTV zammı tekrar değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan yüzde 40'lık zammı Bakanlar Kurulu'nun takrar değerlendireceğini söyledi. Erdoğan IKYB'deki referandum için Kılıçdaroğlu'na görüşme için davet yapacağını da açıkladı.

Erdoğan: MTV zammı tekrar değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonuna katıldı.

Erdoğan, gazetecilerin MTV zammına ilişkin soruları üzerine şunları söyledi. “Daha önce motorlu taşıtlara olan zam oranı, aslında çok çok yüklü bir zam oranı değildi. Ama şu andaki zam oranını Bakanlar Kurulumuz tekrar bir değerlendirirse, o değerlendirmeden sonra ne yapabilir, tekrar bir düşürme olur mu olmaz mı, o tabi hükümetimizin takdiridir” diye konuştu.

ERDOĞAN: HULİSİ AKAR İRAN’A GİTTİ, KUZEY IRAK GÖRÜŞÜLECEK

Resepsiyonda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile bir süre sohbet eden Erdoğan, Genelkurmay başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın İran’a gittiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, “İran’da Kuzey Irak görüşülecek. Bu görüşmeden sonra süreç için ciddi bir yol haritasını belirlemiş olacağız” dedi.

Erdoğan’ın “Biz her an hazır olalım her şeye” sözlerine komutanlar “Hazırız” diye karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘REFERANDUM’ DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yapılan referandumu görüşmek üzere, liderler zirvesi yapmayı düşünüp düşünmediği yolundaki soruya şu karşılığı verdi:

“Perşembe günü Sayın Bahçeli ile görüşmem olacak. Ondan sonra da duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu’na da davet yapmak suretiyle, onun ayrıca bu konudaki kanaatlerini alırım. Bu kanaatleri de pekiştirmek suretiyle, bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz.” yanıtını verdi.

KAHRAMAN VE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Daha sonra TBMM’nin açılış resepsiyonundan ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Mermerci salonda görüşmeye başladı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER