Erdoğan: Yerel yönetim reformu geliyor

CHP'li belediyeleri intikamcı davranmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyeleri işaret ederek, "Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu" dedi. Erdoğan, yerel yönetimlerin yetkilerini kısmaya hazırlandıklarının da sinyalini vererek, "Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: Yerel yönetim reformu geliyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler’in trafik kazası geçirdiğini belirterek, “Toplantımıza gelirken trafik kazası geçiren Hilmi Güler’e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başarılı bir ameliyat geçirdi” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

BÖBÜRLENENLER, KİBRİNE YENİK DÜŞENLER OLDU: 14 Ağustos 2001’de çıktığımız bu uzun ince ve meşakkatli yolculukta pek çok imtihanla karşılaştık. İçeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık. Milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik. 19 yıllık bu uzun yolculukta sabırla yürüyenler olduğu gibi, nefesi yetmeyenler, nefesi kesilenler, yolunu şaşıranlar da oldu. Bu yolculukta böbürlenenler, kibrine yenik düşenler oldu. Bunların hiçbirisine eyvallah etmedik.

ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR YENİDEN KABUS OLDU: Seçim dönemlerinde atan tutanların bugün Haliç’i ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Ülkemizin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik ediyoruz. Çöp dağlarıyla İstanbul’u teslim aldık, şimdi yine rezillik. Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Sunulan hizmetlerin kalitesinde ciddi düşüşler var. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu.

İDEOLOJİK BELEDİYECİLİK HORTLADI: İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Dış görünüşüne, siyasi tercihlerine göre ayrımcılığa uğramaya başladı. Bazı yöneticilerin öç alma gayretiyle hareket ettiğini görüyoruz. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bay Kemal o garip insanları işinden, aşından, ekmeğinden etmedi mi? 1994’ten itibaren başta İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok şehrinde hizmet ve samimiyet sınavını verdiğimiz için milletimiz bize Türkiye’nin yönetimini emanet etti. Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının, memnuniyetsizliğin bedelini ülke çapında öderiz. AK Partili bir belediye başkanı olarak sizler 83 milyonun her bir ferdinin mesuliyetini omuzlarınızda hissetmelisiniz. Biz de size destek verecek, her türlü katkıyı sunacağız. Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER