Ermenek'te 5 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında 5 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Ocakta cesedine ulaşılarak çıkartılan işçi sayısı 18'ye yükselirken, içeride başka işçinin kalmadığı ifade edildi.

Ermenek'te 5 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Yapılan çalışmalarda 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 6, 29 Kasım'da 2, 2 Aralık'ta ise 1 olmak üzere 13 işçinin cansız bedeni ocaktan çıkartıldı. Facianın 38'inci gününde ocaktaki işçiler Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar'ın kurtarılması için çalışmalar devam ederken bu sabah içeride mahsur kalan diğer işçilerin tamamının cesetlerine ulaşıldı. Bulunan 5 işçiden 2'inin cesedi ocaktan çıkartılıp Ermenek Devlet Hastane Morgu'na kaldırıldı. Diğer 3'ünün cesedinin de ocaktan çıkartılması için çalışmaları sürüyor. Bugün cesetlerine ulaşılan 5 işçiyle birlikte cesetleri çıkartılan işçi sayısı 18'e yükseldi. Bugün ulaşılan 5 işçinin kimliğinin Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan yapılacak DNA testinden sonra belirlenecek.

Ocaktan bugüne kadar Kerim Haznedar, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Tezcan Gökçe, Recep Çiloğlu, Mehmet Baha ve Ömer Cansu'nun cenazeleri çıkartılmıştı.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER