Erzin'de HDP bürosuna saldıran polis çocuğu çıktı

Erzin'de HDP'nin seçim bürosuna saldıran şahıs kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu polis çocuğu çıktı.

Erzin'de HDP bürosuna saldıran polis çocuğu çıktı

Hatay’ın Erzin ilçesinde HDP’nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenleyen şahıs kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu polis memurunun oğlu Ö.E. olduğu ortaya çıktı. Ö.E. adlı saldırgan emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde HDP’nin Erzin ilçe merkezinde açtığı seçim irtibat bürosuna ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlenerek, HDP bayrakları yakılmıştı.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre; HDP’lilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, seçim bürosuna yakın bulunan bir iş yerinin kamera kayıtlarını inceleyen polis saldırıyı düzenleyenin şahsın Ö.E. isimli kişi olduğu tespit edildi. Erzurum’da görev yapan bir polis memurunun oğlu olduğu ortaya çıkan Ö.E. gözaltına alına alındıktan sonra serbest bırakılırken, Ö.E.’nin savunmasında psikolojik sorunlarının olduğunu iddia ettiği belirtildi.

HDP Erzin İlçe Eşbaşkanı Diyadin Sırça ise Ö.E.’nin yönlendirildiğini belirterek, “Bu kişinin bu saldırıyı tek başına yapabileceğine inanmıyoruz. Planlanmış bir saldırı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER